Τετάρτη, 7 Αυγ.
28oC Αθήνα

Η Τίνα Μπιρμπίλη συναντήθηκε με τη διοίκηση του ΣΒΒΕ

Η Τίνα Μπιρμπίλη συναντήθηκε με τη διοίκηση του ΣΒΒΕ

Το ΥΠΕΚΑ δίνει προτεραιότητα στα προβλήματα προσαρμογής και συμμόρφωσης των βιομηχανιών

Κατά την επίσκεψη τους στη Θεσσαλονίκη, η υπουργός κ.Τίνα Μπιρμπίλη και ο υφυπουργός κ. Μανιάτης συναντήθηκαν με τη διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).Ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ Ν. Πέντζος αναφέρθηκε στο θέμα της διάθεσης στερεών βιομηχανικών αποβλήτων στο νομό Θεσσαλονίκης και ζήτησε από την υπουργό την επίσπευση των διαδικασιών τροποποίησης της σχετικής άδειας του ΧΥΤΑ Μαυροράχης. Ο πρόεδρος τόνισε την καθυστέρηση της απόφασης για τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ και η υπουργός Περιβάλλοντος δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξει σύντομα συγκεκριμένη τοποθέτηση από την Κυβέρνηση. Η μετεγκατάσταση του Εκθεσιακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης σηματοδοτεί νέες προοπτικές για την πόλη και τη ΔΕΘ και δημιουργεί ικανοποίηση τόσο στις διοικήσεις της ΔΕΘ ΑΕ και της Helexpo, όσο και στους φορείς της πόλης.

Ο κ.Πέντζος παρουσίασε επίσης τα οφέλη, που θα προκύψουν από την εφαρμογή του Προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον», μέσω του οποίου προβλέπεται σειρά εργασιών στις οικοδομές, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας. Ενώ δε παρέλειψε να τονίσει και τη καθυστέρηση της απόφασης για τη δημιουργία ενός πνεύμονα πρασίνου στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η κα. Μπιρμπίλη ανέφερε ότι τα προβλήματα, που αφορούν στο περιβάλλον και τη συμμόρφωση και προσαρμογή της βιομηχανίας είναι ιδιαίτερα σύνθετα και αποτελούν πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου. Όσον αφορά το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον», η υπουργός ανέφερε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν συγκεκριμένες δράσεις για την προκήρυξη του προγράμματος, ενώ ζήτησε από τον ΣΒΒΕ να υποβάλλει συγκεκριμένη πρόταση στο θέμα της διαχείρισης των επικίνδυνων αποβλήτων.

Η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη μετά τη συνάντηση, που είχε με τη διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος δήλωσε: «Είμαστε σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία. Όλοι είμαστε σοκαρισμένοι, αλλά και αποφασισμένοι να βγούμε από αυτή».

Γνώμη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε