Τετάρτη, 24 Ιουλ.
35oC Αθήνα

΄Ηρθε το ρομπότ ανακύκλωσης σκουπιδιών !

΄Ηρθε το ρομπότ ανακύκλωσης σκουπιδιών !

Λειτουργεί με τη βοήθεια ακτίνων λέιζερ και αισθητήρων  και διαχωρίζει τα σκουπίδια  σε έξι διαφορετικές υποκατηγορίες….

Οι ειδικοί της ιαπωνικής εταιρείας Μitsubishi Εlectric Εngineering σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οσάκα, κατασκεύασαν ένα ρομπότ αυτόματης διαλογής και ανακύκλωσης σκουπιδιών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα».

Μοιάζει με ένα τεράστιο κουτί και αποτελείται από ένα ρομποτικό βραχίονα, το έξυπνο μηχάνημα έχει ύψος 2 μ. και πλάτος 1,7 μ. και λειτουργεί με τη βοήθεια ακτινών λέιζερ και υπερευαίσθητων αισθητήρων για τον διαχωρισμό των πλαστικών αντικειμένων που προορίζονται για ανακύκλωση και στη συνέχεια τα διαχωρίζει σε έξι διαφορετικές υποκατηγορίες.

Η βιομηχανία ανακύκλωσης στην Ιαπωνία είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη και οι πολίτες οφείλουν να χωρίζουν τα σκουπίδια τους σε πολλές κατηγορίες.

Μέχρι στιγμής όμως, η ανακύκλωση πλαστικών αντικειμένων είναι κάπως περιορισμένη, καθώς μόνο δύο τύποι πλαστικού περνούν από τη συγκεκριμένη διαδικασία.

Στόχος των ειδικών που κατασκεύασαν το ρομπότ, είναι η ενίσχυση της ανακύκλωσης πλαστικού, μέσω του αυτόματου διαχωρισμού των σκουπιδιών.

Οι δύο πρώτες εκδοχές του ρομπότ ανακύκλωσης, κατασκευής της εταιρείας ΙDΕC Corp., δοκιμάζονται σε καταστήματα στην Οσάκα και στη Νάρα.

Γνώμη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε