Τετάρτη, 24 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Ώρα της Γης 2010: Iσχυρό το Eλληνικό μήνυμα !

Ώρα της Γης 2010:  Iσχυρό το Eλληνικό μήνυμα !

Ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης, ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη αλλά και η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «κατέβασαν για μία ώρα τον διακόπτη»

Η Ώρα της Γης 2010 αποτέλεσε για ακόμη μια χρονιά ένα ισχυρότατο μήνυμα της ελληνικής κοινωνίας ενάντια στην κλιματική αλλαγή, καθώς χιλιάδες πολίτες είπαν ένα εκκωφαντικό «όχι» απέναντι στη μεγαλύτερη απειλή που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο πλανήτης.

Η Ελλάδα ήταν και φέτος ανάμεσα στους πρωτοπόρους, σε 125 χώρες παγκοσμίως, δίνοντας το δικό της στίγμα στη μεγαλύτερη παγκόσμια συμμετοχική πρωτοβουλία ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Η συσκότιση ελληνικών μνημείων και τοποσήμων παγκόσμιας ακτινοβολίας, στις 20:30 το βράδυ του Σαββάτου, προσέδωσε αίγλη στην Ώρα της Γης 2010.

Ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης, ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη αλλά και η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «κατέβασαν για μία ώρα τον διακόπτη», ανεβάζοντας κατακόρυφα τον ισχυρό συμβολισμό της παγκόσμιας αυτής πρωτοβουλίας.

Ο Διευθυντής του WWF Ελλάς, Δημήτρης Καραβέλλας δήλωσε: «Στόχος της φετινής Ώρας της Γης ήταν να δώσει τη δύναμη και τη φωνή πίσω στον πολίτη, μετά την πικρή γεύση που άφησε η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, στην Κοπεγχάγη, τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο στόχος επετεύχθη και ταυτόχρονα δείξαμε στους παγκόσμιους ηγέτες ότι δεν παραδίδουμε τα όπλα. Η μάχη ενάντια στην κλιματική αλλαγή εντείνεται τώρα ακόμη περισσότερο, με σύμμαχο τα εκατομμύρια πολιτών στην Ελλάδα και τον κόσμο που έστειλαν το δικό τους μήνυμα μέσω της Ώρας της Γης. Τους ευχαριστούμε και τους καλούμε να συνεχίσουμε μαζί αυτήν την προσπάθεια».

Γνώμη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε