Δευτέρα, 21 Οκτ.
17oC Αθήνα

Απελευθέρωσε μέλη της κυβέρνησης η χούντα

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Όλα τα μέλη της κυβέρνησης του Νίγηρα, τα οποία είχαν συλληφθεί κατά το πραξικόπημα που έγινε την Πέμπτη στη χώρα, είναι ελεύθερα, δήλωσε από το Μπαμακό, στο Μαλί, ο συνταγματάρχης Τζιμπρίλα Χαμίντου Χίμα, ένας από τους αξιωματούχους της χούντας.

Στο μεταξύ το Ραμπάτ διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες, ότι ο ανατραπείς πρόεδρος Τάντζα βρίσκεται καθ’οδόν για το Μαρόκο. 

Ο συνταγματάρχης Τζιμπρίλα Χαμίντου Χίμα ανακοίνωσε επίσης τον απολογισμό των νεκρών στις τάξεις των πραξικοπηματιών: “είχαμε μόνον τρεις νεκρούς στις τάξεις μας κατά τα γεγονότα, σε αντίθεση με αυτό που λέγεται”. Ο ίδιος σημείωσε ότι η χούντα “σχεδιάζει να διοργανώσει εκλογές”, αλλά δεν ανακοίνωσε κάποια ημερομηνία. “Η πρόθεσή μας είναι η εξυγίανση της πολιτικής κατάστασης, η συμφιλίωση των κατοίκων του Νίγηρα”, υπογράμμισε.
 
Την ίδια στιγμή αξιωματούχος του ΟΗΕ, ανακοίνωσε από το Ντακάρ στη Σενεγάλη, ότι κοινή αποστολή του ΟΗΕ, της Αφρικανικής Ένωσης και της Οικονομικής Κοινότητας των Κρατών της Δυτικής Αφρικής θα μεταβεί την Κυριακή στην πρωτεύουσα του Νίγηρα Νιαμέι, για να “εξετάσει την εξέλιξη της κατάστασης” μετά το πραξικόπημα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε