Συμβαίνει τώρα:
Φωτιά στην Κερατέα, πνέουν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή
Κόσμος

Ένας Έλληνας στην θέση του Ομπάμα;

Ο Αλέξης Γιαννούλιας κέρδισε στις προκριματικές εκλογές για την θέση στην Γερουσία που κατείχε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Οι Ελληνοαμερικανοί υποψήφιοι του Δημοκρατικού κόμματος κέρδισαν στις προκριματικές εκλογές, στην πολιτεία του Ιλινόι. Ο 33χρονος Αλέξης Γιαννούλιας ήρθε πρώτος για τη θέση στη Γερουσία με ποσοστό 39%, ενώ ο αντίπαλος του έλαβε το 33,8%.

Στις γενικές εκλογές του ερχομένου Νοεμβρίου, που θα κρίνουν και τη θέση στη Γερουσία ο Α. Γιαννούλιας, που είναι ο υπουργός Οικονομικών της πολιτείας του Ιλινόι, θα αντιμετωπίσει το Ρεπουμπλικάνο ομοσπονδιακό βουλευτή Πολ Κερκ. 

Στην περίπτωση που ο Γιαννούλιας εκλεγεί το Νοέμβριο θα είναι ο δεύτερος ομογενής που θα κατέχει θέση στην 100μελή Γερουσία, αφού μετά την αποχώρηση του Δημοκρατικού Πολ Σαρμπάνη το 2007, τώρα είναι μόνο η Ρεπουμπλικανή Ολυμπία Σνόου.

Ο Αλέξης Γιαννούλιας γεννήθηκε στο Σικάγο στις 16 Μαρτίου 1976 από Έλληνες μετανάστες. Η μητέρα του είναι από τα Χανιά και ο πατέρας του ήταν από τα Καλάβρυτα. Σπούδασε οικονομικά και νομικά σε πανεπιστήμια του Σικάγο, της Βοστώνης και της Νέας Ορλεάνης.

Για ενάμιση χρόνο (1998 – 2000) έπαιξε μπάσκετ με την ομάδα του Πανιωνίου. Εργάστηκε ως τραπεζίτης και διετέλεσε αντιπρόεδρος στην “Βroadway Bank”, μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες του Ιλινόι. Παράλληλα με την επαγγελματική του σταδιοδρομία, δημιούργησε το μη κερδοσκοπικό φιλανθρωπικό ίδρυμα “ΑG Foundation” για την καταπολέμηση των παιδικών ασθενειών και της φτώχειας. Υπουργός Οικονομικών του Ιλινόι εκλέχθηκε με το Δημοκρατικό κόμμα στις 7 Νοεμβρίου 2006. 

Τότε, είχε την υποστήριξη του γερουσιαστή Μπαράκ Ομπάμα, για τον οποίο ο κ. Γιαννούλιας είχε εργαστεί στην προεκλογική του εκστρατεία το 2004, όταν διεκδίκησε την εκλογή του στη Γερουσία και στη συνέχεια το 2008 για την προεδρία της χώρας. 

Την ίδια στιγμή στις προκριματικές εκλογές η 60χρονη Μαρία Πάππας κέρδισε για την επανεκλογή της στη θέση του ταμία στην επαρχία Cook. Η επαρχία αυτή περιλαμβάνει πάνω από 130 προάστια και την πόλη του Σικάγο.

Η 44χρονη Μαριάννα Σπυροπούλου κέρδισε για τη θέση του Επιτρόπου στην ίδια επαρχία. Η δικηγόρος κ. Σπυροπούλου είναι θυγατέρα του προέδρου του ΣΑΕ-Περιφέρειας ΗΠΑ, Θεόδωρου Σπυρόπουλου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Wall Street Journal: Η Ρωσία ενισχύει τα στρατεύματά της στα σύνορα με το ΝΑΤΟ – Οι ασκήσεις με το όνομα «Δύση»
Ο ρωσικός στρατός ετοιμάζεται αθόρυβα για την πιθανή σύγκρουση με στρατεύματα του ΝΑΤΟ: Αξιωματούχοι κάνουν λόγο για αύξηση στρατολογήσεων και ενίσχυση του ρωσικού εξοπλισμού
Στρατιώτης στο Κουρσκ / Φωτογραφία: Reuters 2
Το χάος του μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία μέσα από 10 φωτογραφίες - Καμία θεωρία «δεν αποκλείεται» λέει ο Ισπανός πρωθυπουργός
«Τα φώτα έσβησαν και το μετρό σταμάτησε» περιέγραφαν σαστισμένοι πολίτες ενώ πανδαιμόνιο δημιουργήθηκε σε αεροδρόμια, νοσοκομείο και στους δρόμους
Μπλακ Αουτ στη Μαδρίτη 3
Το βασιλικό πρωτόκολλο «κράτησε» την Κέιτ Μίντλετον και δεν πήγε στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου
Το 2005, ο τότε πρίγκιπας Κάρολος πήγε επίσης μόνος του στην κηδεία του Πάπα Ιωάννη Παύλου ΙΙ - παρόλο που επρόκειτο να παντρευτεί την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς την επομένη μέρα της τελετής
Κέιτ Μίντλετον: Το βασιλικό πρωτόκολλο την «κράτησε» και δεν πήγε στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου 3