Δευτέρα, 21 Οκτ.
17oC Αθήνα

Επείγουσα έκκληση απο τον πρόεδρο της Αϊτής

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ζήτησε τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας ώστε να στεγαστούν οι 1,2 εκατ. σεισμοπαθείς, καθώς πλησιάζει η περίοδος των έντονων βροχών.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με την απερχόμενη πρόεδρο της Χιλής Μισέλ Μπατσελέτ στο κατεστραμμένο προεδρικό μέγαρο, ο Ρενέ Πρεβάλ προειδοποίησε ότι η περίοδος των σφοδρών βροχών –που αρχίζει τον Μάιο– απειλεί πολλούς από τους άστεγους.

Μόλις το 24% των σεισμοπαθών διαθέτει σκηνές, είπε ο Πρεβάλ. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, οργανώσεις αρωγής μοιράζουν λινάτσες για μπορέσουν οι σεισμοπαθείς να προστατευθούν, όσο γίνεται, απο τη βροχή, ωστόσο μόλις το 30% των πληγέντων έχουν λάβει υλικά μέχρι στιγμής,

    Οι βροχές που άρχισαν να σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες επιδείνωσαν τις άσχημες συνθήκες στα αυτοσχέδια στρατόπεδα των πληγέντων από το σεισμό της 12ης Ιανουαρίου, ο οποίος στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον 217.000 ανθρώπων.

    Οι έντονες βροχοπτώσεις που αναμένονται σε δύο μήνες θα κάνουν εφιαλτική την κατάσταση εάν δεν έχουν κατασκευαστεί και ανακατασκευαστεί τα συστήματα αποχέτευσης, υδροδότησης, κ.ο.κ., σύμφωνα με αξιωματούχους οργανώσεων βοήθειας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε