Κυριακή, 20 Οκτ.
17oC Αθήνα

“Θα έχουμε απώλειες στο Αφγανιστάν”

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

 

Η βρετανική κυβέρνηση προειδοποίησε σήμερα τη χώρα να περιμένει απώλειες στους κόλπους των δυνάμεών της στο Αφγανιστάν…

 

καθώς πρόκειται να γίνει εντός των προσεχών ημερών μία σημαντική στρατιωτική επιχείρηση στα νότια της χώρας κατά των Ταλιμπάν.
 
«Φυσικά, οι απώλειες είναι κάτι που θα πρέπει να αναμένουμε όταν εμπλεκόμαστε σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις», τόνισε ο υπουργός Αμύνης Μπομπ Έινσγουορθ στα μέσα ενημέρωσης. Συνολικά 253 Βρετανοί στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους από την επέμβαση των Δυτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, το 2001.
 
«Δεν είναι σε καμία περίπτωση ένα ασφαλές περιβάλλον και δεν έχει σημασία πόσο επενδύουμε σε εξοπλισμό και υλική υποδομή για τα στρατεύματά μας. Ποτέ δεν μπορούμε να καταστήσουμε πλήρως τις επιχειρήσεις αυτές τελείως απαλλαγμένες από κάθε κίνδυνο», πρόσθεσε.
 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, 4.000 οπλίτες των βρετανικών δυνάμεων-που ανέρχονται σε 9.500 στο Αφγανιστάν-πρόκειται να συμμετάσχουν σε μία εκτεταμένη επιχείρηση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ με τον αφγανικό στρατό με την κωδική ονομασία Μουστάρακ (Μαζύ), η οποία θα διεξαχθεί στην κοιλάδα Μαρτζάχ, στην επαρχία Χελμάντ, προπύργιο των Ταλιμπάν.
 
Χθες, ο αμερικανός διοικητής των διεθνών δυνάμεων στο Αφγανιστάν στρατηγός Μακ Κρίσταλ τόνισε πως η επιχείρηση στόχο έχει να στείλει στους στασιαστές ένα «ηχηρό μήνυμα» πως η Καμπούλ θέλει να θέσει την περιοχή υπό τον έλεγχό της.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε