Τετάρτη, 7 Αυγ.
34oC Αθήνα

4ο Σεμινάριο Ολιστικής Αρχιτεκτονικής

4ο Σεμινάριο Ολιστικής  Αρχιτεκτονικής

Σπάρτη, 14-15-16 Μαϊου 2010

Ο Σ.ΟΛ.ΑΡ. Σύλλογος Ολιστικής Αρχιτεκτονικής και Οικολογικής Δόμησης διοργανώνει το 4ο Σεμινάριο Γεωβιολογίας, μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη διοργάνωση του 5ου Πανελληνίου συνεδρίου στις Σέρρες στις 11 Δεκεμβρίου, που συμμετείχαν 200 μηχανικοί όλων των ειδικοτήτων και απο όλη την Ελλάδα, καθώς και 270 πολίτες. Το 4ο Σεμινάριο στην Σπάρτη θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 14-15 & 16 Μαίου 2010. Μεταφορά με πούλμαν από την Αθήνα θα γίνει, για όσους επιθυμούν, από Παρασκευή 14 Μαϊου, και διαμονή στον παραδοσιακό ξενώνα ΤΑΛΕΤΟΝ στο Ξηροκάμπι Λακωνίας, όπου θα ακολουθήσει βραδιά με παραδοσιακά βιολογικά προϊόντα και ανοικτή συζήτηση.

Το Σάββατο 15/5 θα γίνουν ομιλίες των Ξένιας Κατσιγιάννη, αρχ. μηχ., με μεταπτυχιακές σπουδές στην γεωβιολογία στο Πολυτεχνείο της Μαδρίτης, του Απ. Ευθυμιάδη, δρ. μηχαν. μηχ., προέδρου του Σ.ΟΛ.ΑΡ. και Κώστα Στεφ. Τσίπηρα, πολ. Μηχ.-δρ. Χωροταξίας, ιδρυτή του Σ.ΟΛ.ΑΡ., για τις ηλεκτρομαγνητικές και γεωμαγνητικές ακτινοβολίες, και την επίδραση τους στον ανθρώπινο οργανισμό και στα κτίρια. Θα ακολουθήσει πρακτικό μάθημα γεωβιολογίας με χρήση ειδικών επιστημονικών οργάνων και συσκευών, μετρήσεις σε ακροατές του σεμιναρίου, μέτρηση ραδονίου. Μετά τις 1 το μεσημέρι το πρόγραμμα περιλαμβάνει μετρήσεις στον χώρο του αρχαίου ναού του Αμυκλαίου Απόλλωνος, ενώ θα ακολουθήσει πεζοπορία 2,30 ωρών στον Ταϋγετο.

Τη Κυριακή 16/5 από το πρωί είναι προγραμματισμένη επίσκεψη σε βιοκλιματική κατοικία στο Γύθειο, μετά επίσκεψη στο Μουσείο Ελιάς, καθώς και στο Αρχαιολ. Μουσείο. Δηλώσεις συμμετοχής, επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες, μπορούν να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι μέχρι τις 31-3-2010, στο τηλ.+fax : 210-3243782, ή μέσω www. s-ol-ar.gr

Γνώμη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε