Τετάρτη, 7 Αυγ.
34oC Αθήνα

Εναλλακτικά Κούλουμα με την ΑΝΙΜΑ στη Ραφήνα

Εναλλακτικά Κούλουμα με την ΑΝΙΜΑ στη Ραφήνα

Τα παιδάκια της ΚΙΒΩΤΟΥ μαζί με το πέταγμα του αετού, συμμετέχουν σε δεντροφύτευση

Τη Καθαρή Δευτέρα το πρωί οι άνθρωποι της ΑΝΙΜΑ θα βρίσκονται, μαζί με τα παιδιά της ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, στην κατασκήνωσή τους στη Ραφήνα. Eναλλακτικά κούλουμα με δεντροφύτευση του χώρου. Η διεύθυνση της κατασκήνωσης είναι Αγ. Γεωργίου 50-52, Περιοχή Μαύρα Αμπέλια, Ραφήνα. Ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2005 και αποτελεί ουσιαστική συνέχεια των σοβαρότερων πρωτοβουλιών στον τομέα της περίθαλψης των άγριων ζώων στην Ελλάδα. Η βασική ιδρυτική ομάδα αποτελείται από άτομα με πολύχρονη και μοναδική εμπειρία στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την περίθαλψη άγριων ζώων, καθώς έχουν θητεύσει για πολλά χρόνια σε αντίστοιχες δραστηριότητες στη χώρα μας. Η ομάδα αυτή πλαισιώνεται από κτηνιάτρους, περιβαλλοντολόγους, δασολόγους, νομικούς, τεχνικούς διαφόρων αντικειμένων και ειδικευμένα στελέχη σε διαχείριση ΜΚΟ. 

Ακριβώς πριν μια εβδομάδα, η ΑΝΙΜΑ συμμετείχε στην επιχείρηση-χτύπημα στο παζάρι του Σχιστού, ενάντια στο παράνομο εμπόριο της άγριας ζωής. Για άλλη μια φορά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εκατοντάδες πουλάκια και σύνεργα σύλληψης. Τα κατασχεμένα αγριόπουλα απελευθερώθηκαν και σχηματίστηκαν δικογραφίες. Η Μαρία Γανωτή, υπεύθυνη της ΑΝΙΜΑ δήλωσε ότι την άλλη Κυριακή οι έμποροι με τα άθλια κλουβιά θα είναι ξανά εκεί… εκτός κι αν γίνει κάτι δραστικό από μεριά της Πολιτείας και των εμπλεκόμενων φορέων. Κατασχέθηκαν και απελευθερώθηκαν περισσότερα από 350 άγρια πουλιά, μεταξύ των οποίων Καρδερίνες (Carduelis carduelis), Σπίνοι (Fringilla coelebs), Φλώροι (Carduelis chloris), Φανέτα (Carduelis cannabina), Λούγαρα (Carduelis spinus), Σκαρθάκια (Serinus serinus), Χειμωνόσπινοι (Fringilla montifringilla) και Χονδρομύτες (Coccothraustes coccothraustes).

Η επιχείρηση της 7ης Φλεβάρη οργανώθηκε από το Δασαρχείο Πειραιά με πρωτοβουλία του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας-Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ), αλλά δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την καταλυτική παρουσία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Δ΄ Κυνηγ. Ομοσπονδίας. Συμμετείχαν μέλη της ΑΝΙΜΑ, που βοήθησαν στην αναγνώριση των άγριων πουλιών και στη διαλογή αυτών που δεν ήταν σε καλή κατάσταση ή στον κατάλληλο τόπο για απελευθέρωση. Ανάμεσα τους εκπρόσωπος της ΑΛΚΥΟΝΗΣ, στις εγκαταστάσεις της οποίας μεταφέρθηκαν τα ταλαιπωρημένα πουλάκια

Γνώμη Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε