Τετάρτη, 7 Αυγ.
34oC Αθήνα

Φυσική θεραπεία για τα κουρασμένα πόδια

Φυσική θεραπεία για τα κουρασμένα πόδια

Στα πόδια συσσωρεύεται η ένταση, η κούραση και το στρες….ιδιαίτερα μετά από μια κουραστική μέρα

Αμέτρητες νευρικές απολήξεις βρίσκονται στα πέλματα των ποδιών κι αν τ’αποσυμφορήσουμε,  θα νιώσουμε αμέσως χαλάρωση, ευεξία και ηρεμία σε όλο το υπόλοιπο σώμα, αλλά και ψυχική χαλάρωση. Κάντε, λοιπόν, ζεστά ποδόλουτρα. Το γεράνι έχει βρεθεί ότι σκοτώνει τους μύκητες και τα βακτηρίδια από τα πόδια, όταν εκείνα έχουν ταλαιπωρηθεί από τη ζέστη μέσα σε παπούτσια.

Ποδόλουτρο
Μέσα σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό λιώνουμε ένα φλιτζάνι ιωδιούχο αλάτι και ρίχνουμε 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο γερανιού. Κρατάμε τα πόδια στο νερό για περίπου ένα εικοσάλεπτο.

Χαλαρωτική λοσιόν για τα πόδια
Μέσα σε 2 κουταλιές ηλιέλαιου ρίχνουμε 25 σταγόνες αιθέριο έλαιο γερανιού. Τρίβουμε με το λάδι ηλιάνθου κάθε πόδι για περίπου 5 λεπτά, με κατεύθυνση προς τα πάνω.

Επίσης στη Ρεφλεξολογία, αυτή τη συμπληρωματική και ολιστική μέθοδο, η ύπαρξη αντανακλαστικών σημείων στα πέλματα και σε άλλα ειδικά σημεία, αντιστοιχούν σε κάθε όργανο ή τμήμα του σώματος. Με τη θεραπεία αυτή αποβάλλονται οι εντάσεις με εναρμόνιση των λειτουργιών του οργανισμού, γίνεται καλυτέρευση στην κυκλοφορία του αίματος, της λέμφου και της ενέργειας, επίσης στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού και στην εξισορρόπηση του ορμονικού συστήματος, και φυσικά σε αποτοξίνωση.

 

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε