Δευτέρα, 26 Αυγ.
30oC Αθήνα

Πρόγραμμα αναδοχής κουταβιών σκύλων οδηγών

Φιλοξενήστε ένα κουτάβι για ένα χρόνο και βοηθήστε να γίνει ο καλύτερος οδηγός για τυφλούς
Φιλοξενήστε ένα κουτάβι για ένα χρόνο και βοηθήστε να γίνει ο καλύτερος οδηγός για τυφλούς

Βοηθήστε να μεγαλώσει ένα κουταβάκι, που θα εκπαιδευτεί για οδηγός σε τυφλούς

Το Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Σκύλων Οδηγών και Κινητικότητας Τυφλών “Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδας” ξεκινά πρόγραμμα αναδοχής κουταβιών. Οι εθελοντές εκπαιδεύονται από τους εκπαιδευτές του Κέντρου και βρίσκονται σε στενή συνεργασία μαζί τους, αφού συμμετέχουν σε ομάδες και σεμινάρια, που οργανώνονται. Βασική υποχρέωση είναι η φιλοξενία ενός κουταβιού 6 εβδομάδων και η ανατροφή του για ένα χρόνο. Τα κουτάβια, που προορίζονται για σκύλοι οδηγοί, φιλοξενούνται στα σπίτια εθελοντών, οι οποίοι αναλαμβάνουν την ανατροφή τους και τη διατήρηση της καλής φυσικής κατάστασης και υγείας τους, όπως και την κοινωνικοποίησή τους. Οι εκπαιδευτές επισκέπτονται σε τακτά χρονικά διαστήματα τους εθελοντές, τους στηρίζουν και τους ενισχύουν στο έργο της σωστής ανατροφής του κουταβιού. 

Το πρώτο σεμινάριο για τους ανάδοχους εθελοντές είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο 6 Μαρτίου 2010. Ένας ανάδοχος εθελοντής θα πρέπει να είναι πάνω από 18 ετών, να έχει εμπειρία στην ανατροφή και τη φροντίδα ενός σκύλου, κατοικία κατάλληλη για τη διαμονή του κουταβιού (σε εσωτερικό χώρο), αυτοκίνητο, χρόνο διαθέσιμο για τη φροντίδα και εκπαίδευση του κουταβιού και διάθεση συνεργασίας με τους εκπαιδευτές του κέντρου. Τα έξοδα διατροφής και κτηνιατρικής παρακολούθησης των κουταβιών καλύπτονται από το κέντρο, όπως και η επιλογή των κουταβιών, που επιστρέφονται για την εκπαίδευση τους.

 

Όποιοι θέλουν να αναλάβουν εθελοντικά την αναδοχή ενός κουταβιού, μπορούν να το δηλώσουν στο e-mail του κέντρου: info@greekguidedogs.gr

 

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε