Ο μάρτυρας κατέθεσε πως βρήκε έτοιμη τη σύμβαση ψηφιοποίησης του Οργανισμού με τη Siemens από τον προκάτοχο του Π. Λάμπρου κι ότι ο ίδιος κλήθηκε να την διεκπεραιώσει.
Όπως κατάθεσε, σε πρώτη φάση πέτυχε να μειώσει στο ήμισυ τη ρήτρα ανταγωνιστικότητας ενώ στη συνέχεια μείωσε στο ήμισυ και τις αγορές προϊόντων, καθώς μετά από έλεγχο στις αποθήκες διαπίστωσε πως υπήρχε επαρκές υλικό για τις ανάγκες του Οργανισμού. Ο μάρτυρας φέρεται να κατέθεσε πως αυτή η… «οικονομία» που έκανε και το γεγονός ότι μείωσε τις προμήθειες προϊόντων από τη Siemens, δεν άρεσε σε κάποιους, με αποτέλεσμα τον Μάρτιο του 2002 να παυθεί από τα καθήκοντα του.
Να θυμίσουμε ότι εκείνη την περίοδο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών ήταν ο Χρήστος Βερελής.
Ο μάρτυρας ενημέρωσε για τις ανησυχίες που είχε εκείνο το διάστημα όσον αφορά το μέλλον του στον ΟΤΕ και το Πρωθυπουργικό περιβάλλον και συγκεκριμένα στενό συνεργάτη του Κώστα Σημίτη – τον οποίο πάντως δεν κατονόμασε – αλλά, όπως είπε, «χωρίς αποτέλεσμα».
Στο μεταξύ την έντονη αντίδραση του βουλευτή της Ν.Δ. και μέλους της Εξεταστικής Επιτροπής Πάνου Καμμένου, προκάλεσε η χθεσινή κατάθεση του πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΤΕ (1996-1998) Δημήτρη Παπούλια, ο οποίος ισχυρίστηκε πως έμαθε μόλις πριν 2-3 χρόνια για την προκαταρκτική εξέταση για τον ΟΤΕ. Ο βουλευτής της Ν.Δ. δήλωσε πως ο κ. Παπούλιας «ψεύδεται» και ζήτησε τη σύλληψη του…
Για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς του κατέθεσε ντοκουμέντα με ερωτήσεις που είχε καταθέσει στη Βουλή, στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, για το θέμα της προμήθειας των ψηφιακών παροχών την περίοδο Παπούλια, και συγκεκριμένα τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 1998.
Στο μεταξύ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης ζήτησε να κληθεί για να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή ο κουμπάρος του πρώην υπουργού Μεταφορών Τάσου Μαντέλη, Γιώργος Τσουγκράνης, το όνομα του οποίου «ταυτοποιείται» με τον κωδικό «Ρόκκος»… Πρόκειται για τον λογαριασμό στη Γενεύη στον οποίο ο κ. Τσουγκράνης είχε δώσει πληρεξούσιο διαχείρισης στα 2 παιδιά του κ. Μαντέλη.