Πέμπτη, 1 Αυγ.
32oC Αθήνα

“Αντιτουριστικό” ποδόσφαιρο στην εκστασιασμένη  Τούμπα  

“Αντιτουριστικό” ποδόσφαιρο στην εκστασιασμένη  Τούμπα  

Το αντιτουριστικό ποδόσφαιρο του Σάντος τώρα δικαιώνεται.

Για περίπου ογδονταπέντε λεπτά, ο Δώνης τον πλήρωνε μέσα στην Τούμπα με το ίδιο νόμισμα αλλά η  κόντρα του άσφαιρου Παπάζογλου στο  άστοχο σουτ του Μουσλίμοβιτς τα έφερε όλα “τούμπα”. Για να αποδειχτεί ότι καμιά φορά αρκεί η γρανιτένια άμυνα για να σε φέρει πολύ ψηλά στη βαθμολογία. 

Ο Σάντος έτσι κι αλλιώς δεν είχε υποσχεθεί γκολ και θέαμα. Είχε μιλήσει μόνο για αγωνιστική βελτίωση. Το πετυχαίνει και με το παραπάνω. Περισσότερο θέαμα προσφέρουν οι ΠΑΟΚτζήδες στην εξέδρα παρά η ομάδα στο γήπεδο. 


Ο Ατρόμητος δουλεμένη  ομάδα από τον Γιώργο Δώνη δεν  πήγε στη Θεσσαλονίκη για να κλειστεί στην άμυνα και να παίξει αντιποδόσφαιρο. Έκανε καλό παιχνίδι και φρόντιζε όταν το επέτρεπαν οι περιστάσεις να κινηθεί απειλητικά προς την περιοχή του Χαλκιά.
Βλέποντας το παιχνίδι καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ΠΑΟΚ και Ατρόμητος είναι ομάδες των  προπονητών.
 
Ο Δώνης και ο Σάντος μπορεί να συμπίπτουν στις φιλοσοφίες τους γύρω από το άθλημα, έχουν όμως συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό τους και σιγά σιγά τα περνούν στους παίκτες. Θυμίζω ότι και οι δύο ομάδες είχαν μέτριο ως απογοητευτικό ξεκίνημα. Σπανός και Ζαγοράκης διατήρησαν την ψυχραιμία τους, κράτησαν τους προπονητές και τώρα διαπιστώνουν ότι υπάρχουν αποτελέσματα.

Προσοχή: Και στις δύο  περιπτώσεις δεν μιλάμε για  προπονητές που διαχειρίστηκαν σωστά  ένα εξαιρετικό “υλικό”. Αυτό για  παράδειγμα ισχύει στην περίπτωση του  Νίκο Νιόμπλια χωρίς εξεζητημένες επιλογές με οδηγό την κοινή λογική, ο Νιόμπλιας άφησε να φανεί στο γήπεδο η κλάση των ποδοσφαιριστών του. Είναι ζήτημα κλάσης η παρουσία του Παναθηναϊκού στην κορυφή.
 
Όπως είναι ζήτημα κλάσης αλλά και κακής διαχείρισης από τον Ζίκο, η διαφορά των οχτώ βαθμών που έχει ο Ολυμπιακός από τον προπορευόμενο. Άρα από τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς εκείνο που μπορεί να ζητηθεί είναι το αυτονόητο. Να παίξουν οι σωστοί παίκτες στη σωστή θέση είναι ικανή προϋπόθεση για να νικήσει ο πρωταθλητής τον ελλειπή Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. 
Αλλά για να καταδιώξει τον Παναθηναϊκό πρέπει ο Νιόμπλιας να “τρελαθεί” κάνοντας αλλοπρόσαλλα πράγματα. Αρχής γενομένης από σήμερα. Το πιστεύει κανείς…
Νίκη – οξυγόνο  για τα Γιάννενα στους Ζωσιμάδες. Ο τρελο – Σίσιτς έδωσε φιλί της  ζωής καρφώνοντας τη Λάρισα που είναι πια “προτεινόμενη” για υποβιβασμό. Παρά τις θεαματικές μεταγραφές για… προτεινόμενη πάει και η Καβάλα.   
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε