Σάββατο, 28 Σεπτ.
28oC Αθήνα

Νέα πρόκληση των Τούρκων στο Αιγαίο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η Τουρκία κλιμακώνει την ένταση, καθώς τουρκικά F-16 εισέβαλλαν και πάλι στο Αιγαίο ανήμερα των Φώτων

Συνεχίζουν το εορταστικό γαϊτανάκι των προκλήσεων οι Τούρκοι,θέτοντας την Αθήνα σε κατάσταση συναγερμού. ανήμερα των Φώτων με τον πρωθυπουργό στη Μυτιλήνη και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών στο Αγαθονήσι οκτώ τουρκικά F-16 εισέβαλλαν στο Αιγαίο,μεταξύ Χίου-Σάμου και Λήμνου-Λέσβου.

Ο πρωθυπουργός βρισκόταν στη Μυτιλήνη από τις 9.30 το πρωί και μία ώρα αργότερα οι Tούρκοι έκαναν την εμφάνισή τους. Στις 10.40 ελικόπτερο Σούπερ Πούμα προσγειώθηκε στο Αγαθονήσι μεταφέροντας τον αναπληρωτή ΥΠΕΞ Δ. Δρούτσα. 

Στις 13.30 το πρωθυπουργικό αεροσκάφος απογειώθηκε από τη Λέσβο και 15 λεπτά αργότερα ακόμη οκτώ τουρκικά μαχητικά έκαναν το ίδιο δρομολόγιο! Πέρα από την απόλυτη περιφρόνηση των όσων προβλέπει το μνημόνιο Παπούλια-Γιλμάζ περί αναστολής πτήσεων μαχητικών αεροσκαφών κατά τη διάρκεια θρησκευτικών εορτών,οι Τούρκοι κάνουν σαφές ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν τη κλιμάκωση της έντασης που επιχειρούν τους τελευταίους 12 μήνες στο Αιγαίο. 

Μετά από τις χριστουγεννιάτικες προκλήσεις η Αθήνα αποφάσισε να βάλει ένα όριο στις κινήσεις καλής θέλησης και σ΄ αυτή τη λογική εντάσονται οι επισκέψεις του Α/ΓΕΣ Φ.Φραγκούλη σε Αγαθονήσι-Φαρμανονήσι-Καλόλιμνο-Καστελλόριζο και του Δ.Δρούτσα στο Αγαθονήσι.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε