Τρίτη, 23 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Οι δήμοι έχουν στα χέρια τους το κλειδί για τη Πράσινη Ανάπτυξη

Οι δήμοι έχουν στα χέρια τους το κλειδί για τη Πράσινη Ανάπτυξη

ΚΕΔΚΕ και Υπουργείο Περιβάλλοντος θα συνεργαστούν για βελτίωση της ζωής μας.

Η Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη συναντήθηκε τη Πέμπτη με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας, (ΚΕΔΚΕ), Νικήτα Κακλαμάνη και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΕΔΚΕ, για τη δημιουργία μιας “πράσινης ατζέντας” για το χωροταξικό, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, εξοικονόμηση ενέργειας και τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Η Υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ακριβώς μετά τη συνάντηση: «Είχαμε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση, ένα ζωντανό διάλογο με τον Πρόεδρο και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΕΔΚΕ. Αναφερθήκαμε σε πολλά ζητήματα. Τίποτα δε μπορεί να αποφασιστεί σε κεντρικό επίπεδο και να έχει αποτέλεσμα αν δεν υπάρχει συνεργασία, αν δεν υλοποιηθεί από το επίπεδο εξουσίας, που είναι πιο κοντά στον πολίτη. Και αυτός είναι ο Δήμος. Έχοντας αυτά στο μυαλό μας, πιστεύουμε ότι αυτή η συνεργασία μπορεί να πάρει και τυπικό χαρακτήρα, ώστε να μπορέσουμε να λύσουμε πολλά από τα προβλήματα, καθώς και να είμαστε δημιουργικοί με τις νέες προτάσεις, που θα βελτιώσουν τη ζωή όλων μας».

Σχετικά με το χωροταξικό και το πολεοδομικό η κ.Μπιρμπίλη τόνισε ότι δεν υπάρχει σήμερα μια γενική ρύθμιση, που θα καλύψει όλους τους Δήμους όλης της χώρας. Μια ομάδα εργασίας θα συσταθεί ανάμεσα στην ΚΕΔΚΕ και το Υπουργείο και εκεί θα συζητηθούν, καθώς η ΚΕΔΚΕ έχει μια πολύ μεγάλη εμπειρία και επιστημονικό δυναμικό, που μπορεί να στηρίξει και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

 

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε