Τρίτη, 23 Ιουλ.
36oC Αθήνα

17 Γενάρη η μεγάλη ποδηλατοδρομία στο Κέντρο της Αθήνας

τα ποδήλατα θα κινηθούν στους κύριους οδικούς άξονες του κέντρου της Αθήνας
τα ποδήλατα θα κινηθούν στους κύριους οδικούς άξονες του κέντρου της Αθήνας

Κυριακή, και οι δρόμοι θα γεμίσουν ποδήλατα. Η Μπιρμπίλη προανήγγειλε κατάθεση νόμου – πλαισίου για το ποδήλατο.

 Οι “ΠΟΔΗΛΑΤΙΣΣΕΣ” διοργανώνουν ποδηλατοπορεία, από τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής, στην Αθήνα. Η αφετηρία θα βρίσκεται στο Πεδίον του Άρεως και τα ποδήλατα θα κινηθούν στους κύριους οδικούς άξονες του κέντρου της πόλης, δηλαδή Λεωφ. Πατησίων, Ομόνοια, Σταδίου, Σύνταγμα, Φιλελλήνων, Αμαλίας, Βουλή, Βασ.Σοφίας. Στη συμβολή των λεωφόρων Βασιλίσσης Σοφίας και Αλεξάνδρας θα χωριστεί η ποδηλατοπορεία σε δύο κατευθύνσεις. Κάποιοι θα επιστρέψουν προς το Πεδίον του Άρεως, άλλοι θα κινηθούν προς τα βόρεια προάστια (Μαρούσι, Κηφισιά και Νέα Ερυθραία).

Με επιστολή της προς τα μέλη “ΠΟΔΗΛΑΤΙΣΣΕΣ”, στις 5 Ιανουαρίου 2010,  η κ.Μπιρμπίλη ανακοίνωσε κατάθεση νόμου – πλαισίου για το ποδήλατο.  Προανήγγειλε ότι το σχέδιο «Αθήνα 2014» για την ανάπλαση της πρωτεύουσας θα έχει οφέλη και για τους ποδηλάτες, ενώ προωθείται η κατασκευή ποδηλατοδρόμου, που θα εκτείνεται από τη Κηφισιά μέχρι το Φάληρο.

Η υπουργός Περιβάλλοντος τόνισε: “Υπάρχει μπροστά μας πολλή δουλειά. Είναι αναγκαίο να ασκηθεί μια ολοκληρωμένη πολιτική για την πολεοδομία και την κινητικότητα και το υπουργείο είναι αποφασισμένο να το κάνει“. Eκτίμησε ότι πολλές από τις προτάσεις της ομάδας ποδηλατών θα ενσωματωθούν στο σχετικό νόμο και δεσμεύτηκε ότι ο νόμος δεν θα αφορά μόνο την πρωτεύουσα, αλλά προβλήματα κάθε ελληνικής πόλης.

Ύστερα από 12 ποδηλατοπορείες κι άπειρες επιστολές και συναντήσεις, τα ποδήλατα επιτρέπονται πλέον στον ΗΣΑΠ όλες τις ώρες. Περιορισμοί αναφέρονται στην ανακοίνωση, καθώς πρόκειται για ένα δοκιμαστικό μέτρο, ακόμη υπό κρίση. Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε μια περίοδο που, εξ αιτίας των έργων που πραγματοποιούνται, η κίνηση στους συρμούς είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Ενημερωτικά οι συρμοί με τα μπλε καθίσματα έχουν ένα βαγόνι παραπάνω σε σχέση με εκείνους με τα πράσινα καθίσματα κι άρα είναι πιο άδειοι, σε περίπτωση που έχετε το ποδήλατο μαζί σας

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε