Ελλάδα

Κανονικά το δώρο Πάσχα

"Δεν τίθεται ζήτημα διακινδύνευσης των εισοδημάτων των εργαζόμενων, δεν τίθεται θέμα μισθού ή δώρου του Πάσχα"...

δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, δεν τίθεται θέμα διακινδύνευσης των εισοδημάτων των εργαζομένων, των μισθών ή του δώρου Πάσχα, ξεκαθάρισε ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος.
Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε ότι αν δεν γίνουν οι αλλαγές στα Ταμεία ως προς το ασφαλιστικό σύστημα τώρα, το 2015 δεν θα μπορέσουν να καταβάλλουν 14 συντάξεις. «Είναι απολύτως βέβαιο αυτό και πρέπει τώρα να φροντίσουμε ώστε να μην δεινοπαθήσουν οι συνταξιούχοι του 2015. Δεν υπάρχει περιθώριο για την παραμικρή καθυστέρηση», πρόσθεσε.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑΚΙΑ

Μόνο για δύο μήνες θα μπορεί να προσλαμβάνει μια εταιρεία εργαζόμενο με μπλοκάκι.
Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος. Όπως είπε μετά το δίμηνο θα πρέπει να γίνεται πρόσληψη του εργαζόμενου .

Αυτό αφορά περίπου 150.000 εργαζόμενους.
Δηλαδή όταν κάποιος εργάζεται για τρεις συνεχόμενους μήνες σε έναν και μόνο αποκλειστικά εργοδότη θα θεωρείται ότι έχει εξαρτημένη εργασία και τότε η σύμβαση του θα μετατρέπεται είτε σε σύμβαση έργου είτε σε αορίστου.
 
Περιορίζεται σοβαρά το περίφημο διευθυντικό δικαίωμα που ίσχυε από το νόμο Παναγιωτόπουλου το 2005 που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.
 
Επίσης αλλαγές στο θέμα διαθεσιμότητας. Δεν θα μπορεί ένας εργοδότης να βάζει για δύο συνεχόμενα τρίμηνα σε διαθεσιμότητα. Θα πρέπει να τον βάζει για τρεις μήνες και μετά θα υπάρχει ένα διάστημα 6, 8 ή 12 μηνών που θα μπορεί να συνεχίσει να εργάζεται ο εργαζόμενος για να ξαναπάει σε περίοδο διαθεσιμότητας. Αυτό θα καθοριστεί την επόμενη εβδομάδα.
 
Και τέλος όσον αφορά το θέμα της μερικής απασχόλησης δεν θα μπορεί κάποιος να εργάζεται λιγότερο από 20 ώρες την εβδομάδα. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη ο τρόπος με τον οποίο θα πληρώνονται.
 
Όσον αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία και τις συντάξεις ο κ. Λοβέρδος είπε ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές τώρα γιατί δεν θα υπάρχουν χρήματα για το 2015 για να πληρώσουμε τις συντάξεις.
Ελλάδα

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συνεχίζονται οι σεισμοί στη Σαντορίνη: Απόκοσμες εικόνες από τα Φηρά που έχουν μετατραπεί σε πόλη «φάντασμα»
Φωτογραφικό οδοιπορικό του newsit.gr στα Φηρά που αντί να σφύζουν από ζωή, είναι έρημα με ελάχιστο κόσμο και κλειστά μαγαζιά - «Απομακρύνεται το σενάριο για σεισμό άνω των 6 Ρίχτερ»
Συνεχίζονται οι σεισμοί στη Σαντορίνη: Απόκοσμες εικόνες από τα Φηρά που έχουν μετατραπεί σε πόλη «φάντασμα»
Νέα βίντεο πριν από την φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη - «Η εμπορική αμαξοστοιχία κουβαλάει μόνο λαμαρίνες» λέει ο Βασίλης Καπερνάρος
«Πρόκειται για βίντεο όπου αποκαλύπτουν τρία χρονικά σημεία της πορείας της εμπορικής αμαξοστοιχίας από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το σημείο που έγινε αυτό το τραγικό συμβάν»
Τέμπη: Νέα βίντεο πριν από την φονική σύγκρουση των τρένων – «Η εμπορική αμαξοστοιχία κουβαλάει μόνο λαμαρίνες» λέει ο Βασίλης Καπερνάρος
Ένταση με τον εισαγγελέα της δίκης του Πέτρου Φιλιππίδη: «Είμαι θύμα bullying» - Η ερώτηση για το «βιαστής ή μάγκας άνδρας» που προκάλεσε αντιδράσεις
Οι τοποθετήσεις και οι ερωτήσεις του εισαγγελέα της έδρας είχαν από την έναρξη της διαδικασίας για την δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, προκαλέσει αίσθηση
Πέτρος Φιλιππίδης: Ένταση με τον εισαγγελέα της δίκης – «Είμαι θύμα bullying»