Αν δεν έχετε χώρο για το τεράστιο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, σας έχουμε έξυπνες εύκολες και πεντανόστιμες ιδέες για μια αξέχαστη,gourmet Χριστουγεννιάτικη βραδιά!
Ακουλουθείστε τις οδηγίες μας και οι φίλοι σας θα γλείφουν τα δάχτυλά τους,ενώ εσεις θα φουσκώνετε.. όχι από το φαί αλλά απο περηφάνεια!
ΙΔΕΑ ΠΡΩΤΗ: Σου με μους σολωμού
Βήμα πρώτο:κάνουμε εγκαίρως παραγγελία από ζαχαροπλαστείο 20 σου. Δεν θα κοστίσουν παραπάνω από 3 ευρώ.
Βήμα δεύτερο: για τη γέμιση χτυπάμε στο μπλέντερ 300 γραμμάρια καπνιστό σολωμό μέχρι να γίνει ψιλοκομμένος (σαν κιμάς).
Προσθέτουμε 300 γραμμάρια κρεμώδες τυρί,τύπου Philadelphia, 3 κουταλιές της σούπας κατίκι ή εναλλακτικά τσαλαφούτι, 1 ½ κουταλια της σούπας ελαιόλαδο,ξύσμα από μισό λεμόνι ακέρωτο και βιολογικό, αλάτι , και μισή κουταλιά του γλυκού πιπέρι τριμμένο.
Χτυπαμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
Βγαζουμε από το μπλέντερ το μείγμα και προσθέτουμε μισό ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο (έχοντας πετάξει τα χοντρά κλωνάρια) και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε τη μους σκεπασμένη με μεμβράνη στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα. Ανοίγουμε τα σου και με ένα κουταλάκι η κορνέ (κοστίζει 10 ευρώ ) γεμίζουμε τα σου.
Κλείνουμε τα σου και τα τοποθετούμε σε πιατέλα στολίζοντας με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο και ένα κομμάτι καπνιστού σολωμού για να προσιδορίσουμε με αυτό τον τρόπο τι θα φάει ο καλεσμένος μας.
Τα φτιάξαμε, τα δοκιμάσαμε και ήταν υπέροχα!
Αύριο θα φτιάξουμε κεφτεδάκια χοιρινά με σάλτσα δυόσμου και κεκάκια γραβιέρας με σύκο για να ολοκληρώσουμε τον Gournet Χριστουγεννιάτικο μπουφέ μας! Συντονιστείτε!