Κυριακή, 1 Σεπτ.
30oC Αθήνα

Απέσυρε την υποψηφιότητα του ο Δ. Αβραμόπουλος

Απέσυρε την υποψηφιότητα του ο Δ. Αβραμόπουλος
Την στήριξη του ζήτησαν με τηλεφωνήματα τους η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Αντώνης Σαμαράς.
Με γνώμονα την ενότητα της παράταξης ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι ότι αποσύρει την υποψηφιόητα του.

“Δεν επιθυμώ να είμαι μέρος αυτής της κρίσης. Αρνούμαι να γίνω μέρος αυτής της εσωτερικής σύγκρουσης” είπε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Υγείας.

Σχετικά με την παραίτηση Αβραμόπουλου από την κούρσα της διαδοχής ο Αντώνης Σαμαράς είπε “ο Δημήτρης παραμένει στην πρώτη γραμμή. Η συμβολή του να εκλεγεί ο Πρόεδρος της Ν.Δ. από τους πολλούς και όχι από τους λίγους, υπήρξε τεράστια”.

Από την πλευρά της η Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε τη στήριξη του Δ. Αβραμόπουλου από την ομιλία της στο ΣΕΦ. Πάντως και οι δύο υποψήφιοι φαίνεται ότι τηλεφώνησαν στον Δ. Αβραμόπουλο και ζήτησαν υποστήριξη για να εισπράξουν την απάντηση του ότι επιθυμεί να παραμείνει ουδέτερος.    

Τώρα στη ΝΔ έχει προκαλέσει αναστάτωση τα όσα είπε στην Κ.Ε. του κόμματος ο Βαγγέλλης Μεϊμαράκης. “Η προσωπική ιστορία του καθενός είναι γνωστή και αξιολογείται”, δήλωσε στο ΘΕΜΑ 98.9 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πάντως ότι η συζήτηση για τον επόμενο αρχηγό πρέπει να γίνει με όρους μέλλοντος κι όχι με όρους παρελθόντος.

“Ο Β.Μεϊμαράκης ήταν από τους καλύτερους υπουργούς της ΝΔ, αλλά θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός, γιατί οφείλουμε να αγωνιζόμαστε για την ενότητα της παράταξης”, είπε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε ότι κάποιοι που ξέχασαν τις δικές τους ευθύνες και λένε ότι γιά όλα φταίει ο Καραμανλής, θα έπρτεπε να αυτομαστιγώνονται γιατί αποδείχθηκαν “ανίκανοι και τραγικοί”.

Χθες ο Α.Σαμαράς απέδιδε την επίθεση Μεϊμαράκη σε απώλεια της ψυχραιμίας ορισμένων, ενώ συνεργάτες της Ντόρας Μπακογιάννη σημείωναν ότι “ο Βαγγέλης δεν έβρισε κανέναν, αλλά ανέφερε ιστορικά δεδομένα”.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην γραμματέας της ΝΔ, μιλώντας στην ΚΕ και απευθυνόμενος στον Α.Σαμαρά είχε πει: «Μην μας λέτε ότι δεν πρόδωσα το δάκρυ του Εθνάρχη, γιατί εντολή του Εθνάρχη δεν ήταν διασπάστε την παράταξη και ρίξτε την κυβέρνηση. Η Ιστορία δεν ξαναγράφεται».

Υπέρ της Ντόρας Μπακογιάννη για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας τάχθηκε ο Μιλτιάδης Έβερτ.
Σε γραπτή του δήλωση, ο τέως πρόεδρος της ΝΔ δηλώνει ότι η ανάδειξη της τέως υπουργού Εξωτερικών στην ηγεσία θα δημιουργήσει προοπτικές ώστε το κόμμα να επανέλθει στην εξουσία.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε