Φυσικά και όχι. Βγάζετε το σουτιέν σας και το περνάτε στο πρόσωπο σας. Δεν μιλάμε όμως για οποιοδήποτε εσώρουχο. Αλλά για ένα συγκεκριμένο.
Η Έλενα Μπόντναρ και οι συνάδελφοί της σχεδίασαν και πατεντάρισαν ένα σουτιέν το οποίο μετατρέπεται σε δύο αντιασφυξιογόνες μάσκες, μία για την κάτοχο του σουτιέν και μια δεύτερη για το συνοδό της. Όχι τιποτά άλλο απλά θα ήταν και άβολο για έναν άντρα να φοράει σουτιεν!
Η ιδέα της Έλενα κέρδισε το βραβείο Ig Nobel. Αυτά απονέμονται κάθε χρόνο από το χιουμοριστικό περιοδικό “Χρονικά Απίθανης Έρευνας”. Επιστήμονες και όχι μόνο από όλο τον κόσμο έχουν την ευκαιρια να κεδρίσουν το βραβείο αυτό για τις “κουλές” τους εφευρέσεις ή και “ηλίθιες” πράξεις….
Η αστυνομία της Ιρλανδίας για παραδειγμα κέρδισε το βραβείο λογοτεχνίας. Οι τροχονόμοι της έκοψαν περισσότερες από 50 κλήσεις σε έναν απείθαρχο Πολωνό, τον “Πράβο Γιάζντι”, γιατί έτρεχε υπερβολικά. Όμως το “Πράβο Γιάζντι” στα πολωνικά σημαίνει…”δίπλωμα οδήγησης”.
Ο Γκίντεον Γκόνο, διευθυντής της Κεντρικής Τράπεζας της Ζιμπάμπουε, μιας χώρας που αγωνίζεται να μειώσει τον πληθωρισμό, κέρδισε βραβείο επειδή έδωσε στους απλούς ανθρώπους έναν απλό τρόπο να ασχολούνται με τους αριθμούς. Εξέδωσε χαρτονομίσματα από ένα σεντ μέχρι 100 τρισεκατομμύρια δολάρια Ζιμπάμπουε.
Το βραβείο οικονομικών όμως πήγε στους διευθυντές των τραπεζών Kaupthing Bank, Landsbanki, Glitnir Bank και Central Bank της Ισλανδίας. Και όχι άδικα. Πέτυχαν “να δείξουν΄οτι οι μικρές τράπεζες μπορούν πολύ γρήγορα να μεταμορφωθούν σε μεγάλες. Όμως δύο από αυτούς κατάφεραν να τις φτάσουν στην χρεωκοπία σε χρόνο μηδέν!
Άλλοι φετινοί νικητές ήταν οι αγρότες που απέδειξαν ότι οι αγελάδες παράγουν περισσότερο γάλα εάν έχουν όνομα και ένας επιστήμονας που υπολόγισε γιατί οι έγκυες γυναίκες δεν πέφτουν προς τα εμπρός.