Τρίτη, 6 Αυγ.
34oC Αθήνα

Βρέθηκε τάφος αιλουροειδών…

Βρέθηκε τάφος αιλουροειδών…

Tα άτυχα ζώα, πέθαναν από ασιτία και ασθένειες … 

Τριάντα με σαράντα κουφάρια τίγρεων, λιονταριών και λεοπαρδάλεων, τα οποία πέθαναν από ασιτία και ασθένειες, ανακαλύφθηκαν θαμμένα σε ζωολογικό κήπο του Χαρμπίν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», οι υπεύθυνοι του Ζωολογικού Κήπου Βορεινού Δάσους, έθαψαν κρυφά τα ζώα σε ένα λάκο, βάθους 3 μέτρων που είχαν σκάψει πέρυσι.

Ακόμα, δεν έχει εξακριβωθεί ο αριθμός των ζώων που πέθαναν, αλλά σύμφωνα με τις πρώτες καταθέσεις των εργαζομένων, το πρώτο εξάμηνο του 2008, πέθαναν 14 αιλουροειδή.

Ανάμεσα τους ήταν και σπάνιες άσπρες τίγρεις και λιοντάρια.

Η εν λόγω αποκάλυψη εγείρει ερωτηματικά για τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων στους 200 ιδιωτικούς ζωολογικούς κήπους που λειτουργούν στην Κίνα.

Μόνο σε μεγάλες πόλεις όπως το Πεκίνο και η Σαγκάη, οι ζωολογικοί κήποι λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση και ελέγχονται.

Στο ζωολογικό κήπο του Χαρμπίν, ο υπεύθυνος για τη σίτιση των εκθεμάτων παραδέχτηκε ότι το 2007 η διοίκηση άλλαξε τη δίαιτα των ζώων, για να εξοικονομήσει χρήματα, όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το μοσχαρίσιο και αρνίσιο κρέας αντικαταστάθηκε εν μέρει από κρέας και κόκαλα κοτόπουλου, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τα λιοντάρια ταΐζονταν με καλαμπόκι αντί για κρέας. 

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε