Δευτέρα, 21 Οκτ.
17oC Αθήνα

Σαμαράς: “Κομμένοι όσοι πλήγωσαν την παράταξη”

Σαμαράς: “Κομμένοι όσοι πλήγωσαν την παράταξη”

Ισχυρό μήνυμα στο εσωτερικό της παράταξης έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την προσυνεδριακή του ομιλία στη Λάρισα.

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να απολογηθεί για το παρελθόν αλλά σημείωσε ότι “άκουσε την εντολή του λαού της ΝΔ”. “Θα κάνω αυτό που είναι ηθικά σωστό, πολιτικά απαραίτητο και ρεαλιστικά αναπόφευκτο: Όσοι πλήγωσαν την παράταξη δεν έχουν θέση σ’ αυτήν. Δεν έχουν θέση στη νέα μας πορεία. Είναι εκτός. Είναι κομμένοι” τόνισε.
Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι σήμερα η ΝΔ βρίσκεται σε νέα πορεία και ότι δεν θα μείνει εγκλωβισμένη στο παρελθόν. Δεν θα μιλάμε μόνο για το παρελθόν. Δεν θα μείνουμε εγκλωβισμένοι στο παρελθόν. Ξεκαθαρίζουμε το παρελθόν. Και στρεφόμαστε μπροστά” δήλωσε.

Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ με αιχμή την οικονομία, αφήνοντας αιχμές και για τη διακυβέρνηση Καραμανλή. “Τον Οκτώβριο του 2009 η οικονομία βρισκόταν σε κρίση ελλείμματος. Το ίδιο ακριβώς ίσχυε για τις περισσότερες, σχεδόν όλες τις χώρες της Ευρώπης και της ευρωζώνης. Η Ελλάδα δεν ήταν εξαίρεση. Δεν ήταν δακτυλοδεικτούμενη. Δεν ήταν καν στη χειρότερη θέση. Στη συνέχεια το ΠΑΣΟΚ, με τις απίστευτες γκάφες του, με την αναβλητικότητά του, με τους ερασιτεχνισμούς του, τις αντιφατικές κινήσεις του μετέτρεψε μια κρίση ελλείμματος σε κρίση δανεισμού. Που είναι πολύ χειρότερη” τόνισε. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ πρότεινε δέκα στρατηγικές κατευθύνσεις για την αναγέννηση της ελληνικής περιφέρειας και του αγροτικού τομέα. Το κόμμα του πιστεύει, όπως είπε, σε μια σύγχρονη ανταγωνιστική αγροτική παραγωγή, με το κράτος να στηρίζει την ανταγωνιστικότητα και όχι να συνεισφέρει στη φτώχεια των αγροτών. Θέλει τους παραγωγούς υπερήφανους, τον αγροτικό κόσμο πρωταγωνιστή της ανάπτυξης, όχι κομπάρσο.

Στο μεταξύ, χωρίς την πρώην υπουργό Εξωτερικών Ν. Μπακογιάννη, τον νομάρχη Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδη και τον πρώην υπουργό Παιδείας Ά. Σπηλιωτόπουλο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ. 

Διαβάστε επίσης: Ντόρα στο Newsit: Δε φεύγω από τη ΝΔ – Σκληρή απάντηση Σαμαρά

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε