Τρίτη, 6 Αυγ.
28oC Αθήνα

Απαγόρευση αλιείας στην Βεγορίτιδα…

Απαγόρευση αλιείας στην Βεγορίτιδα…

Aποσκοπεί στην προστασία της αναπαραγωγής των ψαριών…

Η νομαρχία Πέλλας εξέδωσε ανακοίνωση για τη γνωστοποίηση της απαγόρευσης αλιείας στη λίμνη Βεγορίτιδα, από τις 30 Απριλίου έως και τις 15 Ιουνίου.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τονίζεται ότι «η απαγόρευση αφορά την αλιεία με οποιοδήποτε μέσο και εργαλείο και αποσκοπεί στην προστασία της αναπαραγωγής των ψαριών στη λίμνη Βεγορίτιδα. Οι αλιείς, κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, υποχρεούνται να μεταφέρουν τα αλιευτικά σκάφη στις αποβάθρες του Αγ. Παντελεήμονα ή της Άρνισσας και τα αλιευτικά τους εργαλεία στα σπίτια τους».

Ο νομάρχης Πέλλας Μιχάλης Καραμάνης, δήλωσε ότι «κάθε χρόνο λαμβάνονται απαγορευτικά μέτρα αλιείας στη Βεγορίτιδα, σε συνεργασία με τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Φλώρινας και με στόχο την προστασία της αναπαραγωγής των ψαριών , είναι ένα μέτρο αναγκαίο για την προστασία του οικοσυστήματος της λίμνης το οποίο όμως είναι και προς όφελος των τοπικών αλιέων συμβάλλοντας στη διατήρηση των πληθυσμών των ψαριών. Oι τελευταίες βροχές είχαν μία θετική επίδρασης στην άνοδο της στάθμης της λίμνης και γενικά το οικοσύστημα δείχνει σημεία ανάκαμψης από τη ρύπανση και υποβάθμιση του παρελθόντος».

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε