Κυριακή, 28 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Το σχόλιο του Γιάννη Λοβέρδου

Το σχόλιο του Γιάννη Λοβέρδου

Σε όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έγινε μεγάλο θέμα η δήθεν «επαναστατική» πράξη του ΠΑΜΕ

δηλαδή των συνδικαλιστών του ΚΚΕ, να αποκλείσουν τους αμερικανούς τουρίστες, που είχαν την ατυχία να επισκεφθούν με κρουαζιερόπλοιο την Ελλάδα για να περιηγηθούν στα μεγάλα μνημεία του οικουμενικού ελληνισμού, που οι σημερινοί κάτοικοι αυτής της χώρας δεν γνωρίζουν πώς να σεβασθούν και να προστατέψουν. 

Η είδηση αυτή επεβάρυνε ακόμα περισσότερο το αρνητικό για τον τουρισμό μας κλίμα, την μοναδική μεγάλη βιομηχανία, που διαθέτει η Ελλάδα, σε μια εποχή, που τα τουριστικά εισοδήματα είναι απαραίτητα για την εθνική μας επιβίωση. Κι όμως αυτό φαίνεται ότι αφήνει παγερώς αδιάφορους τους κομμουνιστές ακτιβιστές, οι οποίοι γράφουν στα παλιότερα των υποδημάτων τους το νόμο και το εθνικό συμφέρον προβάλλοντας την αναγκαιότητα δήθεν της λαϊκής εξέγερσης κατά των «άδικων μέτρων» της κυβέρνησης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η κατάργηση του καμποτάζ, που εξήγγειλε η κυβέρνηση είναι μια άκρως επιβεβλημένη ενέργεια. Ετησίως χάνονται περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ για τον ελληνικό τουρισμό και κατ’ επέκταση για την ελληνική οικονομία από το ότι διατηρείται αυτό το θλιβερό απομεινάρι ενός άκρως κρατικιστικού παρελθόντος για να «προστατεύονται» (κι αυτό λίαν αμφιβόλως) τα συμφέροντα μιάς χούφτας ναυτεργατών εις βάρος του κοινωνικού συνόλου. 

Μόνον από το κρουαζιερόπλοιο Zenith, του οποίου η ιδιοκτήτρια εταιρία ζήτησε από την κυβέρνηση εγγυήσεις ότι δεν πρόκειται να επαναληφθούν τα λυπηρά επεισόδια της περασμένης Δευτέρας στο λιμάνι του Πειραιά, η εθνική οικονομία κινδυνεύει να χάσει περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ, που έχει άμεση ανάγκη. Κι η δυσφήμιση, που υφίσταται η χώρα μας ως δημοφιλής τουριστικός προορισμός είναι τρομακτική. 

Οι πρώτες πληροφορίες από τις ΗΠΑ, από όπου περιμέναμε περισσότερους τουρίστες φέτος μια κι η ευρωπαϊκή αγορά παρουσιάζει κάμψη, είναι λίαν αρνητικές καθώς άρχισε να καλλιεργείται η (αβάσιμη φυσικά) φήμη ότι κινδυνεύουν στην Ελλάδα. Αλλά οι φήμες αυτές, που κακοπροαίρετα κάποιοι καλλιεργούν οφείλεται στη δική ανευθυνότητα κι επιπολαιότητα, που στην περίπτωση του ΚΚΕ παίρνει απίστευτες πλέον διαστάσεις.

Η ελληνική αριστερά φαίνεται ότι ακολουθεί αυτή την ανεύθυνη στάση γιατί προσδοκά όχι μόνον εκλογικά οφέλη από το χάος στο οποίο ελπίζει ότι θα βυθιστεί η χώρα εξαιτίας της μεγάλης και βαθιάς οικονομικής κρίσης που θα περάσει τα επόμενα χρόνια. Μάλιστα υπάρχουν κάποιοι στον Περισσό, που οραματίζονται ακόμα ότι ως σύγχρονοι μαθητές του Λένιν και των μπολσεβίκων θα καταλάβουν τα…Χειμερινά Ανάκτορα και θα εγκαθιδρύσουν την δική τους σοσιαλιστική επανάσταση. 

Αυτά φυσικά είναι αστειότητες. Αλλά επικίνδυνες αστειότητες σε μια εποχή, που χρειάζεται να διατηρήσουμε τη νηφαλιότητα μας κι όλοι μαζί από κοινού να αγωνισθούμε για την αποφυγή της χρεοκοπίας, που συνεχίζει να αποτελεί τη μεγάλη απειλή για την ελληνική κοινωνία. Δυστυχώς η πλειοδοσία λαϊκισμού μεταξύ των κομμάτων της αριστεράς υπονομεύει την συλλογική αυτή προσπάθεια. Και φέρνει πιο κοντά το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας, που στην αριστερά νομίζουν ότι τους βολεύει. 

Αλλά η εμπειρία της Αργεντινής, όπου η αριστερά επιχείρησε το ίδιο κόλπο κι απέτυχε παταγωδώς, θα έπρεπε τουλάχιστον να αποτρέψει τους αριστερούς ηγέτες από τέτοιες ενέργειες, που και βαθιά αντικοινωνικές αλλά και παράνομες είναι. Γιατί φυσικά το κοινωνικό καλό και το εθνικό συμφέρον δεν τους συγκινεί.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε