Κυριακή, 28 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Ηγουμενίτσα: Μυστική επιχείρηση σωματεμπορων!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η αστυνομία τους χάλασε τα σχέδια την τελευταία στιγμή…

Η αστυνομία συνέλαβε 2 Ιρακινούς σωματέμπορους που μετέφεραν 13 συμπατριώτες τους λαθρομετανάστες, με δύο αυτοκίνητα. Ανάμεσά τους και 3 ανήλικα παιδιά.

Όλοι ανέμεναν σε ερημικό σημείο σε απόσταση εννέα χιλιομέτρων από το λιμάνι, με σκοπό να επιβιβασθούν σε πλοίο για την Ιταλία, λίγο πριν αυτό αναχωρήσει και αφού συνεργάτης τους θα τους εφοδίαζε με τα απαραίτητα εισιτήρια, για να αποφύγουν τους ελέγχους. Τελικός προορισμός τους ήταν η Γερμανία.

Όλοι οι λαθρομετανάστες κατείχαν και επέδειξαν στους αστυνομικούς πλαστά ολλανδικά διαβατήρια, στα οποία είχαν επικολληθεί φωτογραφίες τους, από ομοεθνή συνεργάτη του κυκλώματος στην Αθήνα. Επίσης οι δύο οδηγοί-σωματέμποροι κατείχαν και επέδειξαν πλαστές ολλανδικές άδειες οδήγησης.

Για κάθε λαθρομετανάστη οι σωματέμποροι θα έβαζαν στην τσέπη 2.500€. Τα χρήματα θα έδιναν συγγενικά πρόσωπα των λαθρομεταναστών στο Ιράκ, μετά την άφιξή τους στον τελικό προορισμό.

Οι διακινητές και οι λαθρομετανάστες, οι οποίοι συνελήφθησαν, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Θεσπρωτίας, ενώ τα αυτοκίνητα κατασχέθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας.
 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε