Κόσμος

“Παρηγορημένος” ο Βενέδικτος από τα πλήθη

Ο πάπας Βενέδικτος δήλωσε "παρηγορημένος" από την παρουσία δεκάδων χιλιάδων καθολικών που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγίου Πέτρου με πρωτοβουλία της ιταλικής εκκλησίας για να υποστηρίξουν τον Πάπα έναντι του σκανδάλου των παιδεραστών ιερέων.

Είμαι “παρηγορημένος από την τόσο πολυάριθμη παρουσία σας. Ευχαριστώ!”, δήλωσε ο πάπας από το μπαλκόνι του, αφού γιόρτασε την Regina Coeli όπως κάθε Κυριακή πριν από την Πεντηκοστή. 

“Σας ευχαριστώ θερμά, αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, για τη θερμή παρουσία σας”, δήλωσε ο Βενέδικτος XVI, του οποίου η παρέμβασή έτυχε θερμής υποδοχής και πολλών χειροκροτημάτων. “Σε όλους σας θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου”. 

“Σήμερα δείχνετε τη μεγάλη αγάπη και τη βαθιά εγγύτητα της Εκκλησίας και του λαού της Ιταλίας προς τον πάπα και ιερείς μας”, δήλωσε απευθυνόμενος στο πλήθος των συγκεντρωμένων, που υπολογίστηκε από την αστυνομία σε περισσότερα από 150.000 άτομα. 

“Ο πραγματικός εχθρός που πρέπει να φοβούμαστε και που πρέπει να καταπολεμήσουμε είναι η αμαρτία, το πνευματικό κακό, το οποίο δυστυχώς, μερικές φορές μολύνει επίσης και τα μέλη της Εκκλησίας”, δήλωσε με θλίψη, αναφερόμενος στις περιπτώσεις των παιδεραστών ιερέων. 

Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ψαράς από το Περού βρέθηκε ζωντανός μετά από 94 μέρες - Καταπολέμησε την αφυδάτωση πίνοντας αίμα χελώνας
Ο ψαράς απέπλευσε την 7η Δεκεμβρίου από το λιμάνι Σαν Χουάν ντε Μαρκόνα, όμως το μικρό αλιευτικό σκάφος υπέστη μηχανική βλάβη και έμεινε ακυβέρνητο στην ανοικτή θάλασσα
Ο ψαράς Máximo Napa που ξανά βρέθηκε με τον γιο του μετά από 94 μέρες
Τουλάχιστον 31 νεκροί από αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ κατά των Χούθι στην Υεμένη - «Ο χρόνος σας τελείωσε» λέει ο Τραμπ
Ο Αμερικανός πρόεδρος απείλησε την οργάνωση των Χούθι ότι θα έρθουν αντιμέτωποι με την κόλαση αν δεν σταματήσουν τις επιθέσεις σε πλοία των ΗΠΑ στην Ερυθρά Θάλασσα
Ο Ντόναλντ Τραμπ εξαπολύει στρατιωτικές επιδρομές εναντίον των Χούτι της Υεμένης που είναι ευθυγραμμισμένοι με το Ιράν
33 νεκροί, δεκάδες τραυματίες και τεράστιες υλικές ζημιές μετά τους ανεμοστρόβιλους που έπληξαν τις πολιτείες των ΗΠΑ
Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία έχει προειδοποιήσει πως ανεμοστρόβιλοι αναμένεται να πλήξουν τις επόμενες ώρες τις πολιτείες Λουιζιάνα, Μισισίπι, Αλαμπάμα και Τενεσί
Νταλίκα πέφτει από τη δύναμη των ανέμων από τους ανεμοστρόβιλους στις ΗΠΑ
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες