Σάββατο, 27 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Έκθεση φωτογραφίας για τη Χίο στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας

Έκθεση φωτογραφίας για τη Χίο στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν από τη γενική πρόξενο της χώρας μας, Άγη Μπαλτά, στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

Εικόνες από χώρους εγκαταλειμμένους, που περικλείουν αναμνήσεις και βιώματα για το λαό της Χίου, παρουσιάζονται μέσα από την έκθεση φωτογραφίας του Στρατή Βογιατζή “Μαστιχοχώρια, εσωτερικός κόσμος”, στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Χιακά Σωματεία Αμερικής και Καναδά. 

Ο νεαρός φωτογράφος που γεννήθηκε στη Χίο, παρουσιάζει τους εσωτερικούς χώρους των 24 Μαστιχόχωρων του νησιού, αποτυπώνοντας με καλλιτεχνικά ματιά παραδοσιακά σπίτια με την ξέχωρη αρχιτεκτονική της περιοχής, αρχοντικά, κελάρια, αποθήκες, παντοπωλεία, καφενεία, κουρεία και γενικά χώρους που εγκαταλείφθηκαν μέσα από το πέρασμα του χρόνου, όπου κάποτε έσφιγγαν από ζωή. 

Φωτογραφίες, που μοιάζουν περισσότερο σαν πίνακες ζωγραφικοί, αποτελούν μαρτυρίες μνήμης και νοσταλγίας για κάποιες αλλιώτικες εποχές, μαζί με όλα εκείνα τα αντικείμενα της παράδοσης, της λαογραφίας και του τρόπου ζωής ενός τόπου με αιγαιοπελαγίτικο χαρακτήρα και χρώμα.

Ο Στρατής Βογιατζής σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Κοινωνικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ. Συμμετείχε σε αρκετές φωτογραφικές αποστολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έλαβε μέρος σε διάφορες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, ενώ φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά. Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζει φωτογραφική δουλειά του στη Νέα Υόρκη.

Πολιτισμός Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε