Δευτέρα, 5 Αυγ.
32oC Αθήνα

Ζούμε, με το “σύνδρομο του Τιτανικού”…

Ζούμε,  με το  “σύνδρομο του Τιτανικού”…

Με αφορμή,  την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος…

Σε συνέχεια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος,  που ξεκινούν από σήμερα 4 Ιουνίου με την έκθεση “ανακυκλώνουμε με τέχνη” στο Μουσείο Μπενάκη και ολοκληρώνονται στις 20 Ιουνίου,  το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,  διοργανώνει ακόμη μία δράση.

Το ντοκιμαντέρ “Το σύνδρομο του Τιτανικού”, με πλούσια περιβαλλοντικά μηνύματα , στο Ζάππειο και στο Θησείο. 

Αποτελεί μια πρωτοβουλία,  με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών,  για τα προβλήματα του πλανήτη. 

Το ντοκιμαντέρ γάλλου οικολόγου,  δημιουργεί μια αλληγορία για τη συμπεριφορά των επιβατών του γνωστού υπερωκεάνιου,  που συνέχιζαν να γλεντούν χωρίς να συνειδητοποιούν πόσο κοντά τους βρισκόταν το μοιραίο παγόβουνο.

 Οι εικόνες που παρουσιάζονται στο ντοκιμαντέρ,  δείχνουν τη δύσκολη κατάσταση,  σε φτωχές περιοχές του πλανήτη, αλλά αποτελούν και μια πρόβλεψη για το μέλλον,  αν ο άνθρωπος δεν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο παράγει και καταναλώνει. 

Η  ταινία θα προβάλλεται σε γιγαντοοθόνες, (όλο το  Σαβατοκύριακο) μπροστά από το κεντρικό κτίριο στο Ζάππειο και απέναντι από το σταθμό του ΗΣΑΠ στο Θησείο, με ελληνικούς υπότιτλους.

Οικολογία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε