Παρασκευή, 23 Αυγ.
36oC Αθήνα

To NewsIt στη Ν. Αφρική – Καλημέρα Ντέρμπαν

Η πανέμορφη πόλη του Ντέρμπαν όπου βρίσκεται το σπίτι της Εθνικής
Η πανέμορφη πόλη του Ντέρμπαν όπου βρίσκεται το σπίτι της Εθνικής, ΦΩΤΟ NEWSIT.

O απεσταλμένος του NewsIt, Θωμάς Αγγέλου, στη Νότια Αφρική σας μεταφέρει τις πρώτες εντυπώσεις.

Η πόλη-κόσμημα με την ατελείωτη αμμουδιά στην δυτική ακτή του Ινδικού Ωκεανού είναι το σπίτι της Εθνικής Ομάδας στη διοργάνωση, έστω κι αν δεν πρόκειται να παίξει εδώ ούτε ένα ματς! Μάλλον για να ακριβολογούμε, η μοναδική πιθανότητα να παίξει η Ελλάδα στο νεότευκτο και πολύ εντυπωσιακό γήπεδο του Ντέρμπαν (70.000 θέσεων) είναι να καταφέρει να φτάσει ως τον ένα από τους δύο ημιτελικούς της διοργάνωσης που θα φιλοξενηθεί εδώ στις 7 Ιουλίου.

Η πόλη είναι αδελφοποιημένη με το Λος Αντζελες και το Μαϊάμι και όχι τυχαία. Οποιος έχει βρεθεί εκεί, αισθάνεται κάτι πολύ οικείο στο Ντέρμπαν, που είναι πανέμορφο, με υπέροχες παραλίες και αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους λίγους πλούσιους της φτωχότερης ηπείρου του πλανήτη.

Κάπως έτσι κατέληξαν στην επιλογή της πόλης για τη διαμονή της Εθνικής ομάδας και ο Τάκης Φύσσας με τον Γιάννη Τοπαλίδη που έκαναν το …ρεπεράζ για την αφρικανική περιπέτεια των Ελλήνων διεθνών. Το ξενοδοχείο “Μπέβερλι Χιλς” που φιλοξενεί την ελληνική αποστολή είναι φυσικά 5 αστέρων κι ένα από τα καλύτερα της Νότιας Αφρικής, με αποτέλεσμα όλοι οι παίκτες να είναι ενθουσιασμένοι με τις συνθήκες που βρήκαν.

Σε εξαιρετικό επίπεδο είναι και το προπονητικό κέντρο του Northwood School που χρησιμοποιεί η Εθνική ομάδα και βρίσκεται σε απόσταση μόλις 5 λεπτών από το ξενοδοχείο για να αποφεύγονται οι περιττές και χρονοβόρες μετακινήσεις. Η σημερινή προπόνηση είναι η μοναδική “ανοιχτή” για τον κόσμο και η ελληνική κοινότητα της πόλης ετοιμάζεται να δώσει δυναμικό “παρών”. 

Το προπονητικό κέντρο όπου θα προετοιμαστεί η Εθνική, ΦΩΤΟ NEWSIT.

Οι καιρικές συνθήκες είναι καλές, παρόλο που το Νότιο ημισφαίριο είναι στην αρχή του Χειμώνα, με τις θεροκρασίες στην περιοχή να κυμαίνονται από 12 ως 25 βαθμούς Κελσίου. Τα δύσκολα για την Εθνική ομάδα θα έρθουν λίγο αργότερα… Το παιχνίδι με τη Νιγηρία θα διεξαχθεί στην πόλη Μπλουμφοντέιν, σε υψόμετρο 1.400 μέτρων! Εκτός από την δύσκολη προσαρμογή του οργανισμού μέσα σε 24 ώρες από το επίπεδο της θάλασσας σε αυτό του μεγάλου υψόμετρου, οι Ελληνες παίκτες θα υποστούν ένα ακόμη σοκ, αφού από τους 25 βαθμούς του Ντέρμπαν και του Πορτ Ελίζαμπεθ (η πόλη που θα φιλοξενήσει τον αγώνα με την Κορέα το Σάββατο) θα βρεθούν σε ένα εντελώς χειμωνιάτικο σκηνικό, με τη θερμοκρασία να πέφτει κάτω από το μηδέν τις περισσότερες φορές μετά τη δύση του ηλίου!

Αποκλειστικές συνεντεύξεις, βίντεο και όλα τα νέα των ομάδων στην ειδική σελίδα του NewsIt για το Μουντιάλ

Δείτε πλάνα από την δεύτερη προπόνηση της Εθνικής στο Ντέρμπαν και τους ομογενείς που έδωσαν δυναμικό παρών

Mundial Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε