Δευτέρα, 8 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Η «αχίλλειος πτέρνα» της Εθνικής Ομάδας

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Οποιος στοιχηματίσει  ότι θα μαντέψει την ενδεκάδα της  Εθνικής το μεσημέρι του Σαββάτου, τουλάχιστον ας ποντάρει ελάχιστα χρήματα.

Για να περιορίσει τη χασούρα. Είναι δύσκολο να μαντέψεις τι έχει ο κόουτς στο μυαλό του από τη στιγμή που ο ίδιος δεν έχει καταλήξει. Οσοι τον γνωρίζουν λένε ότι τις τελικές αποφάσεις θα τις πάρει το πρωί του Σαββάτου. Μέχρι τότε μόνο ο Βασίλης Τοροσίδης, ο Κώστας Κατσουράνης κι ο Γιώργος Καραγκούνης πρέπει να αισθάνονται σίγουροι για τη θέση τους. Ολοι οι άλλοι λίγο ως πολύ βρίσκονται στη σφαίρα της αβεβαιότητας.
 
Είναι αλήθεια πως η θλάση του Βαγγέλη Μόρα χάλασε σε σημαντικό βαθμό τα σχέδια του Ρεχάγκελ. Ο κόουτς τον υπολόγιζε ως κεντρικό αμυντικό, ελάχιστα μέτρα πιο πίσω από τους άλλους δύο σέντερ μπακ. Τώρα, θεωρεί ότι αυτό τον ρόλο από τους υπόλοιπους μπορεί να τον παίξει καλύτερα ο Κώστας Κατσουράνης αλλά θα τον στερηθεί από τα χαφ. Η άλλη λύση είναι ο Λουκάς Βύντρα αλλά τότε δεν θα υπάρχει εναλλακτική λύση στην περίπτωση που κουραστεί ο Γιούρκας Σεϊταρίδης στην δεξιά πλευρά. 

Ολα αυτά ενισχύουν τους πονοκεφάλους του γερμανού κόουτς αλλά και την πιθανότητα να παραταχθεί ένα σχήμα που δεν θα έχει δοκιμαστεί στα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας αλλά και στα οικογενειακά “διπλά” με τα οποία ολοκληρώνονται οι προπονήσεις, εδώ, στο Ντέρμπαν. Ο Όττο, θέλει πρώτα απ’ όλα να εξασφαλίσει μια συμπαγή αμυντική γραμμή ώστε να αποφύγει τον αιφνιδιασμό και στη συνέχεια να «βάλει πλώρη» για την επίθεση. Οι παίκτες του έχουν “βαρεθεί” να βλέπουν σε video παιχνίδια των Νοτιοκορεατών και να ακούν από τον κόουτς πως ακριβώς αναπτύσσονται οι αντίπαλοι. 

Ο κόουτς ζητεί από τους διεθνείς τα συνηθισμένα. Καλή κυκλοφορία της μπάλας, αυτοσυγκέντρωση και συνεχές πρέσινγκ. Θεωρεί βασικό επιθετικό όπλο τις στημένες φάσεις και την υπεροπλία στον “αέρα”. Για να “δουλέψει” ο οπλισμός πρέπει να μην υπάρξει “προδοσία” στα μετόπισθεν. Εκεί που ήταν το δυνατό σημείο της ομάδας και που στα δύο τελευταία φιλικά παιχνίδια, αποδείχτηκε «αχίλλειος πτέρνα».

Mundial Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε