Σάββατο, 24 Αυγ.
29oC Αθήνα

Το σχόλιο του Χρήστου Κωστή για την Εθνική

Το σχόλιο του Χρήστου Κωστή για την Εθνική

Ο πρώην διεθνής άσος σχολιάζει μέσω του NewsIt.gr τον δεύτερο αγώνα της Εθνικής.

Αν ανατρέξει κανείς στα… εθνικά ματς του πρόσφατου παρελθόντος, λίγα είναι αυτά στα οποία παρουσιάσαμε εικόνα ανάλογη με αυτήν της μεγάλης νίκης επί της Νιγηρίας. Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους αγώνες της Εθνικής μας τα τελευταία χρόνια, αλλά και για ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με το προηγούμενο κόντρα στη Νότιο Κορέα.
 
Τότε έγραφα μέσω του Newsit.gr ότι «όταν οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές μιας ομάδας σε όλες τις γραμμές βρεθούν σε άσχημη μέρα, οι ελάχιστοι που περισσεύουν δεν είναι αρκετοί για να σώσουν την παρτίδα». Τώρα ψάχνω να βρω υστερήσαντα και το μόνο που καταφέρνω είναι να σπάω το κεφάλι μου ανάμεσα σε 7-8 κορυφαίους για το ποιός ήταν ο καλύτερος. Τότε είχα επισημάνει ότι «ευθύνη έχουν όλοι και σε αυτούς συγκαταλέγεται και ο Ρεχάγκελ». Τώρα ο Γερμανός τεχνικός όχι μόνο βοήθησε με τις επιλογές του στην αρχική ενδεκάδα, αλλά και με τις διορθωτικές κινήσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα.
 
Αμυντικά ήμασταν καλοί από την αρχή, αλλά μετά το γκολ που δεχθήκαμε και την αποβολή, ανέβηκαν και οι υπόλοιπες γραμμές. Και κυρίως βοηθούσε η μία την άλλη. Το πιο δυνατό στοιχείο μας ήταν το κέντρο. Από εκεί άρχισε η πίεση, κλείσαμε τους χώρους και στη συνέχεια αποκτήσαμε εκρηκτικότητα στην επίθεση. Αποτέλεσμα; Να παίξουμε σαν πρωταθλητές Ευρώπης και όχι με την ηττοπάθεια που μας χαρακτήρισε στο προηγούμενο παιχνίδι. Παπαδόπουλος και Κυργιάκος κράτησαν όρθια την άμυνα, Κατσουράνης και Τζιώλης «καθάριζαν» στη μεσαία γραμμή και ο Σαλπιγγίδης ήταν κορυφαίος στην επίθεση. Όλοι όμως αξίζουν ένα μεγάλο μπράβο και ένα ακόμη μεγαλύτερο ευχαριστώ. Γιατί ακόμη και παίκτες που δεν βρέθηκαν στην καλύτερη μέρα τους, όπως ο Γκέκας ή ο Βύντρα, παρασύρθηκαν από την ομάδα και βοήθησαν σε κάποια σημεία.
 
Έγραψα παραπάνω για δύο διαφορετικά παιχνίδια. Και αυτό που ακολουθεί με την Αργεντινή θα είναι εντελώς διαφορετικό. Γι’ αυτό ας κρατήσουμε το πάθος, τη θέληση και όλα τα θετικά στοιχεία, αλλά να μείνουμε και προσγειωμένοι. Εκεί δεν θα αντιμετωπίσουμε ίδιες καταστάσεις, ίσως όμως να μην βρούμε απέναντι μας και την ίδια Αργεντινή που θαυμάσαμε κόντρα στη Νότιο Κορέα. Ας το ελπίσουμε…
 
Χρήστος Κωστής

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε