Παρασκευή, 19 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Ηχηρές απουσίες και “παρών” στην εκλογή Καμμένου ως αντιπροέδρου της Βουλής

Ηχηρές απουσίες και “παρών” στην εκλογή Καμμένου ως αντιπροέδρου της Βουλής

Την πλάτη στον Δημήτρη Καμμένο γύρισαν αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην διαδικασία εκλογής αντιπροέδρων της Βουλής με βάση το νέο κανονισμό.

Αντίθετα «ομαλότερη» για την ομοιογένεια των κοινοβουλευτικών ομάδων ήταν η εκλογή του βουλευτή της ΕΚ Μάριου Γεωργιάδη στο αξίωμα του Θ’ Αντιπροέδρου της Βουλής.

Οι βουλευτές που διαφοροποιήθηκαν από το «ΝΑΙ» της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ προς το πρόσωπο του Δημήτρη Καμμένου και ψήφισαν «παρών» ήταν οι: Νίκος Φίλης, ο Μάκης Μπαλαούρας, ο Μάριος Κάτσης , ο Γιώργος Ψυχογιός και η Ευαγγελία Καρακώστα.

Επίσης, 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν να απουσιάσουν ενώ παράλληλα δεν θέλησαν εάν και θα μπορούσαν με επιστολή γνωστοποίησής τους να αναφέρουν τι θα ψήφιζαν εάν ήταν παρόντες.

Οι απόντες και απούσες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν οι: Θεανώ Φωτίου, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Πάνος Κουρουμπλής, Χρήστος Σπρίντζης, Γιάννης Τσιρώνης, Ελένη Αυλωνίτου, Αννέτα Καββαδία, Γιώργος Κυρίτσης, Όλγα Γεροβασίλη, Αριστείδης Μπαλτάς, Σία Αναγνωστοπούλου, Ανδρέας Ριζούλης, Χρήστος Καραγιαννίδης, Αλέξης Τσίπρας, Μάρκος Μπόλαρης, Τριαντάφυλος Μηταφίδης, Σωκράτης Φάμελλος, Φωτεινή Βάκη, Γιώργος Πάλλης, Ελένη Σταματάκη, Δημήτρης Σεβαστάκης, Γιωργος Σταθάκης και Παύλος Πολάκης.

Αίσθηση όμως προκάλεσε η απουσία από την ψηφοφορία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλου που και αυτός δεν έστειλε – ή τουλάχιστον δεν αναγνώστηκε από την έδρα- επιστολή γνωστοποίησης πρόθεσης ψήφου.

Διαφοροποιήσεις όμως υπήρξαν από το «ΝΑΙ» και στις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του Ποταμιού. Ειδικότερα «παρών» και στις δύο υποψηφιότητες ψήφισε ο βουλευτής της ΝΔ Αθανάσιος Δαβάκης, ενώ «παρών» στην υποψηφιότητα του Δημήτρη Καμμένου και «ναι» στην υποψηφιότητα του Μάριου Γεωργιάδη ψήφισε ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς.

Η εκλογή του κ. Δημήτρη Καμμένου στην θέση του Η’ Αντιπροέδρου της Βουλής έγινε με 182 θετικές ψήφους και 14 «παρών», ενώ συνολικά απουσίασαν 104 βουλευτές από όλα τα κόμματα.

Η εκλογή στο αξίωμα του Θ’ Αντιπροέδρου του κ. Μάριου Γεωργιάδη έγινε με 188 θετικές ψήφους ενώ 8 βουλευτές ψήφισαν «παρών».

Οι κομματικές γραμμές ήταν «ΝΑΙ» από τις κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, το ΚΚΕ, το ΠΟΤΑΜΙ και την ΕΚ ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη ψήφιζε και στις δύο υποψηφιότητες «παρών». Οι βουλευτές της ΧΑ απουσίασαν από την ψηφοφορία.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε