Σάββατο, 6 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Παναθηναϊκός: “Σφιχτός” αμυντικά, στην επίθεση… πάσχει!

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Θετικά μηνύματα! Χωρίς ρυθμό, αλλά και με ελάχιστες προσθήκες, ο Παναθηναϊκός έδειξε σταθερότητα στην αμυντική του λειτουργία, τεράστια αδυναμία στην επίθεση και έμεινε στο 0-0 με την ουκρανική Ολεξάντρια. Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκε ο Κολοβέτσιος.

Ισόπαλος χωρίς τέρματα έληξε ο πρώτος φιλικός αγώνας του Παναθηναϊκού στην Ολλανδία, με αντίπαλο την ουκρανική Ολεξάντρια, δείχνοντας στοιχεία που ήταν αναμενόμενα να φανούν από μια ομάδα που βρίσκεται στις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας της και έχει ελάχιστες προσθήκες. Οι “πράσινοι” έδειξαν πολύ καλή αμυντική λειτουργία, αλλά επιθετικά ήταν ακίνδυνοι και περιμένουν μετεγγραφική ενίσχυση για να βελτιωθούν.

Ο Παναθηναϊκός ήταν δραστήριος στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τον Ζατζηγιοβάνη να έχει… κέφια από τα αριστερά και το “τριφύλλι” να προσπαθεί να αναπτυχθεί από τις πτέρυγες. Πολύ καλά στοιχεία, με τις πάσες του κυρίως- έδειξε και ο Άλτμαν.

Την ίδια ώρα, η ομάδα του Ουζουνίδη ήταν πολύ καλή ανασταλτικά, αφού δεν δέχθηκε ούτε μια σοβαρή ευκαιρία. Πάντως, ο Παναθηναϊκός -που έχασε τα… μεγάλα του περσινά επιθετικά όπλα- έδειξε να έχει σημαντικό πρόβλημα στον τομέα της ανάπτυξης και δημιουργίας φάσης, αφού πέρα από κάποιες κινήσεις του Άλτμαν και του Κουρμπέλη, δεν είδαμε να ξεχωρίζει κάποιος άλλος.

Στον ίδιο ρυθμό κυμάνθηκε και το δεύτερο ημίχρονο, αφού ο Παναθηναϊκός ήταν ξεκομμένος επιθετικά και δεν προβλημάτισε την αντίπαλη ομάδα. Οι Ουκρανοί, μάλιστα, απείλησαν στο 54΄ με τον Τσεσκόφ, ενώ στο 85΄ ο Τσόπνικ σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Κότσαρη. Πέρα από τον Άλτμαν, ντεμπούτο με τον Παναθηναϊκό έκανε και ο Κολοβέτσιος, που αγωνίστηκε σε ολόκληρο το δεύτερο 45λεπτο.

Η επόμενη φιλική αναμέτρηση του Παναθηναϊκού είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Τρίτη (11 Ιουλίου), απέναντι στη βελγική Κορτράικ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε