Δευτέρα, 19 Αυγ.
33oC Αθήνα

Μωρό δύο μηνών λέει “Σε αγαπώ”! [vid]

Μωρό δύο μηνών λέει “Σε αγαπώ”! [vid]

Τι και αν είναι μόλις δύο μηνών, το μωράκι αυτό ξέρει να λέει “Σε αγαπώ!”. Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε…

Το βίντεο της Stephanie Passalacqua, έχει ξεπεράσει τα 15 εκατομμύρια views. Ο λόγος; Το μωρό του βίντεο αντιγράφει τον μπαμπά του και μιλά!

Η μικρή φαίνεται να είναι πολύ συγκεντρωμένη στα χείλια του πατέρα της και προσπαθεί να αντιγράψει τη λέξη “Σε αγαπώ”, όπως ακριβώς την λέει. Διστακτικά ξεκινά να κάνει τις πρώτες προσπάθειες και μετά από λίγο λέει ξεκάθαρα την λέξη! Το αποτέλεσμα; Ένα άκρως χαριτωμένο βίντεο στο Youtube.

Σύμφωνα με το Tlife, σε πρώτο στάδιο όλα τα μωρά του κόσμου τους πρώτους έξι μήνες βγάζουν γρυλίσματα, τα οποία όσο περνάνε οι εβδομάδες μετατρέπονται σε κανονικές φωνούλες-ήχους όπως το “οοο” και το “ααα”. Καθώς τα μωρά πειραματίζονται με τους ήχους αυτούς, οι γονείς παίρνουν ενεργό ρόλο και συμμετέχουν με το “μα μα μα” και το “μπα μπα μπα” δημιουργώντας ένα προσεκτικό παιχνίδι μίμησης με το παιδί τους. Έτσι τα μπαμπαλίσματα μετά τους έξι μήνες αρχίζουν να συνδυάζονται με σύμφωνα χωρίς νόημα.

Μετά τον έβδομο μήνα το μωρό ψάχνει πιο σύνθετους διπλούς ήχους, παίζει και διαφοροποιεί τον τόνο της ομιλίας του, την ένταση και την ταχύτητά του. Ένα παιδί μπορεί να χρησιμοποιεί από 20 έως 50 λέξεις στους πρώτους 15-18 μήνες και να φτάσει τις 100 έως 200 στο τέλος του δευτέρου χρόνου της ζωής του.

Το μωράκι του παρακάτω βίντεο μόλις έμαθε την πρώτη του και πιο όμορφη λέξη! Δείτε και μόνοι σας:

Παράξενες Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε