Ελλάδα

Δημόσιο: Της ατιμωρησίας! Ανύπαρκτα πειθαρχικά! Αλωνίζουν οι επίορκοι

Αποκαλυπτικά και αποκαρδιωτικά είναι τα στοιχεία για την λειτουργία των πειθαρχικών συμβουλίων στο Δημόσιο. Οι υποθέσεις είναι χιλιάδες και λιμνάζουν αφού οι δημόσιοι λειτουργοί γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις εγκυκλίους του αρμόδιου υπουργείου με αποτέλεσμα χιλιάδες επίορκοι υπάλληλοι να είναι ατιμώρητοι.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Δεν είναι δηλαδή μόνο ηθικό το θέμα αλλά και πρακτικό. Όπως γράφει η Καθημερινή, σύμφωνα με τα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, στις 31 Δεκεμβρίου του 2016 οι εκκρεμείς υποθέσεις ενώπιον των πειθαρχικών συμβουλίων ήταν 4.351.

Και όλο αυτό συμβαίνει γιατί, η συγκρότηση των πειθαρχικών συμβουλίων αποτελεί ευθύνη του κάθε φορέα ο οποίος εποπτεύει και τον ρυθμό των συενδριάσεων. Και έτσι, οι πειθαρχικώς ελεγχόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι εξακολουθούν ανενόχλητοι να εργάζονται και να αμοίβονται από το Δημόσιο!

Όπως επισημαίνει η Καθημερινή, η κατάσταση επιδεινώθηκε δραματικά επι υπουργίας Κατρούγκαλου ο οποίος με το νόμο του δημιουργούσε κενά με αποτέλεσμα να επιτρέφουν οι ελεγχόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι στις υπηρεσίες τους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ένοχος κρίθηκε ο πατέρας της 18χρονης για την δολοφονία του κουνιάδου του και βιαστή της κόρης του στον Βόλο
Ο Εισαγγελέας εισηγήθηκε να απορριφθούν τα ελαφρυντικά προς τον 50χρονο πατέρα που δολοφόνησε τον κουνιάδο του, ο οποίος βίαζε επί 9 χρόνια την κόρη του, ενώ αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για την ποινή του
Έντρομη κοπέλα
«Είχαμε σεξουαλικές πράξεις μέσα στο σχολείο» - Σοκάρει η κατάθεση της μαθήτριας για την υπόθεση της ασέλγειας από καθηγητή στη Λάρισα
Όλα ξεκίνησαν στα μέσα του περασμένου Μαρτίου όταν η 15χρονη μαθήτρια Λυκείου αποφάσισε να εκμυστηρευτεί στην ψυχολόγο του σχολείου την ερωτική σχέση με τον καθηγητή
Σχολική αίθουσα 3