Δευτέρα, 8 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Καύσωνας: Διακοπές ρεύματος στην Αττική – Πού υπάρχουν προβλήματα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Διακοπές ρεύματος έχουν σημειωθεί σε πολλές περιοχές της Αττικής, λόγω του καύσωνα. Μάλιστα, έχουν γίνει συνολικά 27 κλήσεις στην Πυροσβεστική για απεγκλωβισμούς ατόμων από ασανσέρ.

 

Συγκεκριμένα, ολιγόλεπτες διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν σε Αγία Παρασκευή, Κηφισιά, Νέα Ιωνία, Νέα Φιλαδέλφεια, Πολιτεία, Ερυθραία, Πατήσια, Περιστέρι, Ίλιον, Μενίδι, Πεντάγωνο και Ψυχικό.

Η Πυροσβεστική κλήθηκε για απεγκλωβισμούς ατόμων από ασανσέρ στις περιοχές: Καισαριανή, Νίκαια, Καλλιθέα, Χαλάνδρι, Αιγαλέω, Περιστέρι και σε γειτονιές του Δήμου Αθηναίων.

Νωρίτερα, σήμερα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Εμμ. Παναγιωτάκης, διαβεβαίωνε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής πως η ΔΕΗ είναι εξοπλισμένη απένταντι στον καύσωνα, καθώς όλοι οι σταθμοί φυσικού αερίου της επιχείρησης θα λειτουργούν κανονικά, αλλά και οι λιγνιτικές μονάδες της βρίσκονται σε ετοιμότητα, όπως από σήμερα λειτουργούν και οι σταθμοί του Αμύνταιου.

«Επειδή, υπάρχει ακόμη η αίσθηση στους πολίτες, αλλά και σε εκπροσώπους του Κοινοβουλίου ακόμη, όταν βλέπουν ζόρια να λένε “τί θα κάνει η ΔΕΗ;”, λέω ότι δεν είμαστε πια μόνον εμείς παραγωγοί. Εμείς παράγουμε το 55% – 60% της ηλεκτρικής ενέργειας. Είναι και άλλοι» ξεκαθάρισε ο κ. Παναγιωτάκης.

«Υπάρχει επάρκεια φυσικού αερίου πάντως -δεν έχουμε τα προβλήματα του χειμώνα- άρα όλοι οι σταθμοί φυσικού αερίου θα λειτουργούν κανονικά. Μπορεί να μας λείπουν νερά, τα οποία θα τα χρησιμοποιήσουμε με την μέγιστη φειδώ, λόγω αρδευτικής περιόδου, αλλά και οι λιγνιτικές μονάδες είναι σε ετοιμότητα, συμπεριλαμβανομένων και των σταθμών του Αμύνταιου, που από σήμερα λειτουργεί.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε