Παρασκευή, 27 Σεπτ.
30oC Αθήνα

Φωτιά στα Κύθηρα: Νοτιοδυτικά το πύρινο μέτωπο – Εκκενώθηκαν 4 οικισμοί

Φωτιά στα Κύθηρα: Νοτιοδυτικά το πύρινο μέτωπο – Εκκενώθηκαν 4 οικισμοί
Φωτογραφία Eurokinissi

– Μαίνεται η φωτιά στα Κύθηρα
– Από το απόγευμα του Σαββάτου (05.08.2017), το νησί τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
– Στο νοσοκομείο ένας πυροσβέστης
– Η φωτιά ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής (04.08.2017)
– Δείτε φωτογραφίες

Για τρίτη ημέρα, μαίνεται η φωτιά στα Κύθηρα, που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής (04.08.2017). Έχουν καεί περισσότερα από 20.000 στρέμματα. Από το απόγευμα του Σαββάτου (05.08.2017), τα Κύθηρα τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Και ενώ μέχρι χθες το μεσημέρι, η φωτιά είχε μικροεστίες, οι άνεμοι εντάθηκαν και “φούντωσαν” ξανά την πυρκαγιά, σπάζοντάς την σε δύο μέτωπα, σπρώχνοντάς το ένα ανεξέλεγκτα προς τα νοτιοδυτικά και το άλλο βορειοανατολικά. Τέσσερις οικισμοί εκκενώθηκαν.

Το μεγαλύτερο μέρος του πύρινου μετώπου στα Κύθηρα έχει οριοθετηθεί, δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο γενικός γραμματέας της Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης.

Σε εξέλιξη παραμένει, όπως είπε, ένα μέτωπο κοντά στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού, προς την Ιερά Μονή Μυρτιδίων, χωρίς όμως να κινδυνεύει το μοναστήρι της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας .

Ο κ. Καπάκης τόνισε πως αυτή τη στιγμή ανασυντάσσονται όλες οι δυνάμεις πυρόσβεσης για να στρέψουν τις προσπάθειες στην οριοθέτηση και αυτού του μετώπου της πυρκαγιάς.

Σημειώνεται πως η μονή έχει εκκενωθεί, για προληπτικούς λόγους, από μοναχές και προσκυνητές, επειδή οι φλόγες της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται για τρίτη ημέρα στα Κύθηρα, πλησίασαν πολύ κοντά στο σημείο.

Φωτογραφία Eurokinissi

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στα Κύθηρα έχουν ενισχυθεί από όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Μόλις νύχτωσε, αποχώρησαν τα εναέρια μέσα, ενώ αναμένεται να πέσουν σε ένταση οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στο νησί, και να διευκολυνθεί έτσι το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Αυτήν την ώρα επιχειρούν 116 πυροσβέστες με 38 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα 83 ατόμων.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου, ένας πυροσβέστης ένιωσε αδιαθεσία και διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Κύθηρα Πυρκαγιές

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, που έχει μεταβεί στο νησί, τονίζει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: “Έχει κινητοποιηθεί ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός πυρόσβεσης για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στα Κύθηρα”.

“Δίνουμε όλοι τη μάχη, με επικεφαλής την πυροσβεστική για τον έλεγχο μιας πολύ δύσκολης πυρκαγιάς”, πρόσθεσε.

Κύθηρα Πυρκαγιές

Όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Σταυρούλα Μαλλίρη, αν χρειαστεί θα υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων, με τις επίγειες να συνεχίζουν την κατάσβεση όλη τη νύχτα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις