Κόσμος

Διακινητές: Φυλάκιση για πολύνεκρο ναυάγιο στο Αιγαίο

Τρεις Σύροι διακινητές καταδικάσθηκαν σε ποινές ως 4 ετών φυλάκιση. Συμμετείχαν στην οργάνωση ενός διάπλου στο Αιγαίο που στοίχισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους.

Το περιστατικό συνέβη το 2015 και οι διακινητές που κατηγορούνταν, καταδικάστηκαν σήμερα από γερμανικό δικαστήριο.

Ο κύριος κατηγορούμενος, ηλικίας 27 ετών, καταδικάσθηκε σε τέσσερα χρόνια φυλακή χωρίς αναστολή για διακίνηση μεταναστών και ο σκίπερ του, ηλικίας 24 ετών, σε φυλάκιση δυόμιση ετών για λαθραία διακίνηση μεταναστών που προκάλεσε θανάτους.

Ο τρίτος κατηγορούμενος, ηλικίας 34 ετών, καταδικάσθηκε σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή. Δρούσε από το Βερολίνο και ήταν ο ταμίας της ομάδας.

Από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο 2015, οι τρεις Σύροι διακινητές είχαν συμμετάσχει στην οργάνωση έξι ταξιδιών με φουσκωτές λέμβους από τη Σμύρνη μέχρι τη Λέσβο. Ένα από τα δρομολόγια αυτά, τον Σεπτέμβριο 2015, εξελίχθηκε σε τραγωδία: το πλεούμενο, που μετέφερε τουλάχιστον 46 ανθρώπους, είχε συγκρουστεί μ’ ένα φορτηγό με αποτέλεσμα να πνιγούν 13 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων παιδιά.

«Ήταν ένα δυστύχημα που μπορούσε να προβλεφθεί και να αποφευχθεί», υπογράμμισε ο δικαστής.

Οι τρεις άνδρες που κατάγονται από το Χαλέπι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, δικάζονταν από τα τέλη Ιουνίου από το δικαστήριο του Τράουνσταϊν στη Βαυαρία (νοτιοδυτική Γερμανία) επειδή ο ένας απ’ αυτούς ζούσε σε μια γειτονική πόλη όταν συνελήφθη το 2016.

Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει πολύ βαρύτερες ποινές για τους διακινητές, από φυλάκιση τεσσεράμισι ετών μέχρι κάθειρξη 12 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Η αγορά μίλησε» λέει η Κίνα για τους δασμούς Τραμπ με φόντο την «κατρακύλα» στη Wall - Καλεί σε «διαβουλεύσεις επί ίσοις όροις»
«Τώρα είναι η ώρα οι ΗΠΑ να σταματήσουν να κάνουν τα λάθος πράγματα και να επιλύσουν τις διαφορές με τους εμπορικούς τους εταίρους μέσω διαπραγματεύσεων επί ίσοις όροις»
Κίνα λιμάνι
Αιματοχυσία στη γενέτειρα του Ζελένσκι – 18 νεκροί από ρωσικό χτύπημα, ανάμεσά τους 9 παιδιά
«Ο πύραυλος έπληξε περιοχή κοντά σε κατοικίες, παιγνιδότοπο, δρόμους. Αυτοί που μπορούν και κάνουν τέτοια πράγματα δεν είναι άνθρωποι, είναι καθάρματα», ξέσπασε ο πρόεδρος της Ουκρανίας
Οι Ρώσοι χτύπησαν τη γενέτειρα του Ζελένσκι