Κόσμος

Τρόμαξε πολική αρκούδα και το πλήρωσε ακριβά!

Πρόστιμο 1.300 ευρώ (12.000 κορώνες) κλήθηκε να πληρώσει ένας ξεναγός στο αρχιπέλαγος της Νορβηγίας Σβάλμπαρντ, στην Αρκτική. Θα αναρωτιέται κάποιος ποιο ήταν το αδίκημα. Τρόμαξε μία πολική αρκούδα!

Το συμβάν εκτυλίχθηκε τον περασμένο Μάϊο. Κατά τη διάρκεια μίας εκδρομής με μηχανοκίνητα έλκηθρα μία ομάδα τουριστών εντόπισε μία λευκή αρκούδα, ακίνητη, σε απόσταση 900 μέτρων. Ενας από αυτούς αποφάσισε να την πλησιάσει για να την παρατηρήσει καλύτερα με αποτέλεσμα να την κάνει να τραπεί σε φυγή.

« Ο κανονισμός προβλέπει οτι απαγορεύεται να πλησιάζει κάποιος τις πολικές αρκούδες με τρόπο που αυτές να ενοχλούνται, όποια και εάν είναι η απόσταση» ανακοίνωσε αρμόδιος αξιωματούχος.

Το Σβαλμπαρντ βρίσκεται στον Αρκτικό Ωκεανό, στα μισά περίπου της απόστασης ανάμεσα στη Νορβηγία και τον Βόρειο Πόλο. Η έκτασή του είναι δύο φορές του Βελγίουο και στο έδαφός του βρίσκουν καταφύγιο, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του 2015, τουλάχιστον 1.000 πολικές αρκούδες ο οποίες έχουν χαρακτηρισθεί από το 1973 προστατευόμενο είδος.

Στη διάρκεια των τελευταίων σαράντα χρόνων έχουν καταγραφεί πέντε θανατηφόρες επιθέσεις κατά ανθρώπου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκεχειρία στα χαρτιά: Οι αλληλοκατηγορίες Ρωσίας – Ουκρανίας για παραβάσεις και το «όχι» του Πούτιν για παράταση
Οι ΗΠΑ θα αποσυρθούν από τις προσπάθειες μεσολάβησης για ειρήνη, εκτός εάν υπάρξουν σαφείς ενδείξεις προόδου σύντομα, δήλωσαν ο Ντόναλντ Τραμπ και ο υπουργός Εξωτερικών του Μάρκο Ρούμπιο
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν 1