Τρίτη, 3 Σεπτ.
24oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Κέρκυρα: Ξέσπασε στους Φαίακες ο Δικέφαλος!

ΠΑΟΚ – Κέρκυρα: Ξέσπασε στους Φαίακες ο Δικέφαλος!
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Η Κέρκυρα πλήρωσε τα “σπασμένα” του ευρωπαϊκού αποκλεισμού του ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Λουτσέσκου επικράτησε εντός έδρας των Φαιάκων με 3-1 κι επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, πανηγυρίζοντας την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ ανώτερος από την Κέρκυρα και “καθάρισε” την υπόθεση νίκη, πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού. Ο Δικέφαλος του Βορρά, παρότι αγωνίστηκε δίχως τη συμπαράσταση του κόσμου του, ήταν ορεξάτος, έπαιξε κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο κι έφτασε άνετα στην τελική επικράτηση.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για τους Θεσσαλονικείς στο φετινό πρωτάθλημα, μιας και την πρώτη αγωνιστική ο ΠΑΟΚ είχε αναδειχθεί ισόπαλος με τον Λεβαδειακό στη Βοιωτία.

Ο αγώνας

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με το πόδι πατημένο στο γκάζι, προκειμένου να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Οι Θεσσαλονικείς πίεσαν πολύ την άμυνα των φιλοξενούμενων, με τον Γιαννακόπουλο να σταματάει ουκ ολίγες φορές τους παίκτες του Λουτσέσκου. Στο 9′ ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας απέκρουσε ένα πλασέ του Λημνιού, ενώ στο 15′ αντέδρασε σωστά σε σουτ του Κάτσε. Στο 22′ ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι σε σουτ του Λεβέκ, ενώ στο 39′ ο Πρίγιοβιτς προσπάθησε από κοντά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Γιαννακόπουλος μπλόκαρε σταθερά το πλασέ του.

Στο 41′ η υπεροχή των γηπεδούχων μετουσιώθηκε τελικά σε γκολ. Ο Πέλκας εκτέλεσε κόρνερ, με τον Πρίγιοβιτς να κάνει την κεφαλιά και να ανοίγει το σκορ. Η χαρά των “ασπρόμαυρων” δεν κράτησε, όμως, για πολύ, μιας και η Κέρκυρα έφερε το παιχνίδι στα ίσια στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ο Σάκχοφ ανέτρεψε τον Νούνιες, με τον ρέφερι να δίνει το πέναλτι. Ο Νούνιες δεν λάθεψε από τα 11 βήματα, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια (1-1).

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με γκολ. Στο 54′ ο Μάτος έκανε τη σέντρα κι ο αμαρκάριστος Πέλκας με κοντινή προβολή έκανε το 2-1. Το παιχνίδι τελείωσε πέντε λεπτά αργότερα. Στο 59′ ο Μακ, έπειτα από πάσα του Κάμπος, έκανε το 3-1, “καθαρίζοντας” την υπόθεση νίκη για τον Δικέφαλο.

Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν διαδικαστικά, με τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει με άνεση την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΟΚ: Ρέι, Μαλεζάς, Κρέσπο, Μάτος, Λεβέκ (65′ Πούγγουρας), Κάτσε, Σάχοφ, Τζάλμα, Πέλκας, Λημνιός (58′ Μάκ), Πρίγιοβιτς (79′ Κουλούρης).

Κέρκυρα: Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας, Βενέτης, Ιωάννου, Γκόμες, Κόντος (62′ Μπάουμαν), Ντιόγκο, Σιόντης, Νούνιες (52′ Επστάϊν), Ντουαλά, Ζορμπάς (75′ Μεληκιώτης).

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις