Πολιτική

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Συναντήθηκε με αριστούχους μαθητές και φοιτητές

Βόλτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συνομίλησε με καταστηματάρχες και περαστικούς, ενώ κάθισε σε καφέ της πλατείας Αριστοτέλους, μαζί με βουλευτές και στελέχη του κόμματος. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επίσης συναντήθηκε με μαθητές και φοιτήτριες που διακρίθηκαν.

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε επίσης  με τον Βασίλη Γεωργιάδη, πρωτοετή φοιτητή του ΑΠΘ, που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Μαθηματικών και τον Ραφαήλ Τσιάμη, μαθητή της Γ’ Λυκείου, ο οποίος κέρδισε το αργυρό μετάλλιο και κατέκτησε την πρώτη θέση και στην τελική φάση του διαγωνισμού Αστρονομίας και θα συμμετάσχει, τον Νοέμβριο, στην 11η Ολυμπιάδα Αστρονομίας, που θα πραγματοποιηθεί στην Ταϊλάνδη.mitsotakis thessaloniki

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης γευμάτισε με μαθητές που διακρίθηκαν στη Μαθηματική Ολυμπιάδα και με τις τελειόφοιτες φοιτήτριες του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ, Μαρία Λανταβού και Ευθυμία Δουρουδή, οι οποίες -με το σχέδιό τους για το έξυπνο ρούχο- απέσπασαν το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Product Design», ανάμεσα σε 512 προτεινόμενα έργα φοιτητών και επαγγελματιών αρχιτεκτόνων από 30 χώρες, στον παγκόσμιο διαγωνισμό αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού για τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου «Rethinking the Future».

Οι δύο φοιτήτριες σχεδίασαν ένα «έξυπνο» ρούχο (wearable), που μπορεί να προσαρμόζεται στις εναλλαγές της θερμοκρασίας, αλλά και στις διαφορετικές δραστηριότητες της ημέρας.φοιτήτριες της Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ, οι οποίες πήραν μέρος σε παγκόσμιο διαγωνισμό αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού και απέσπασαν ένα από τα πρώτα βραβεία.

mitsotakis thessaloniki mitsotakis thessaloniki mitsotakis thessaloniki mitsotakis thessaloniki mitsotakis mathites mitsotakis mathites mitsotakis mathites

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η «αλλαγή σελίδας» στην Ελλάδα το κεντρικό μήνυμα της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δευτερογενείς μεταναστευτικές ροές δεν αποτελούν πλέον κύριο θέμα και η Γερμανία δείχνει κατανόηση για το γεγονός ότι η Ελλάδα προστατεύει τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Καγκελάριο, Φρίντριχ Μερτς στο Βερολίνο
Μαρινάκης για την έκθεση Καρώνη για τα Τέμπη: «Σήμερα το αφήγημα της συγκάλυψης σύσσωμης της αντιπολίτευσης κατέρρευσε με κρότο»
«Σήμερα ως προς την πραγματογνωμοσύνη μπαίνει ένα επίσημο με στοιχεία με τεκμηρίωση και επιστημονικά δεδομένα τέλος στην πιο χυδαία προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης»
Ο Παύλος Μαρινάκης 8