Οικονομία

Ντομπρόφσκις: Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει αλλά προσέξτε τα κόκκινα δάνεια

«Δεν θα έλεγα ότι τα τραπεζικά ζητήματα είναι αυτά που επείγουν περισσότερο στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης». Αυτό, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόφσκις.

Η απάντηση, δόθηκε όταν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Βάλντις Ντομπρόφσκις ρωτήθηκε για το αίτημα του ΔΝΤ περί ανάγκης αξιολόγησης της ποιότητας του ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών (Asset Quaity Review).

«Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει, επανέρχεται σε ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης και ανακτά τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, συμπεριλαμβανομένης της σταθερότητας του τραπεζικού τομέα.

Το δημόσιο έλλειμμα μειώνεται, ενώ αργότερα μέσα στο μήνα η Ελλάδα θα εξέλθει της διαδικασίας περί υπερβολικού ελλείμματος», είπε ο Β. Ντομπρόφσκις.

Πρόσθεσε, ότι η χώρα βρίσκεται «καθ΄ οδόν να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους για φέτος».

«Τώρα, στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης η Ελλάδα είναι σημαντικό να πετύχει το 3,5%, αρχίζοντας από το επόμενο έτος», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής.

Κατέληξε λέγοντας ότι κατά τη γνώμη του «τα τραπεζικά ζητήματα δεν είναι αυτά που επείγουν περισσότερο στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης».

Πάντως, σημείωσε ότι η Ελλάδα όπως και άλλες χώρες πρέπει να αντιμετωπίσουν το ζήτημα των κόκκινων δανείων και γι’ αυτό είναι αναγκαία μια ευρωπαϊκή στρατηγική για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Οικονομία
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Οικονομία: Περισσότερα άρθρα
Ώρα μηδέν για τους δασμούς Τραμπ: Σήμερα οι ανακοινώσεις – Φόρους στις ψηφιακές υπηρεσίες των τεχνολογικών γιγάντων των ΗΠΑ εξετάζει η ΕΕ
Υπάρχουν εκκλήσεις από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για απειλές δράσης κατά αμερικανικών εταιρειών όπως η Πλατφόρμα Χ, η οποία ανήκει στον Έλον Μασκ, την Google, την Amazon και το Netflix
O πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
Κομισιόν: Πρόταση για χρήση των κονδυλίων ΕΣΠΑ για επενδύσεις στην άμυνα και στην ασφάλεια
Οι σημερινές τροποποιήσεις της πολιτικής συνοχής, που προτείνονται στο πλαίσιο της ενδιάμεσης επανεξέτασης του 2025, θα συζητηθούν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο
European Union flags