Παρασκευή, 11 Οκτ.
29oC Αθήνα

Σεισμός 5,8 Ρίχτερ στην Καλιφόρνια!

σεισμός
Φωτογραφία από: © USGS

Ένας ισχυρός σεισμός έσπειρε τον πανικό στην Καλιφόρνια! Οι πρώτες αναφορές και για μετασεισμό, που τελικά “ανασκευάστηκαν”.

Ένας ισχυρός σεισμός, μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, σημειώθηκε στον Ειρηνικό Ωκεανό και συγκεκριμένα στην κοινότητα Petrolia. Η συγκεκριμένη κοινότητα ανήκει στην κομητεία Humboldt, που ανήκει στην Καλιφόρνια.

Σεισμός και… πανικός!

Τις πληροφορίες για τον σεισμό μετέδωσε το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο. Ο αρχικός σεισμός, μάλιστα, ακολουθήθηκε από έναν επίσης ισχυρό μετασεισμό, μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ! Αυτό τουλάχιστον ανέφερε αρχικά η συγκεκριμένη πηγή.

Η οποία τόνιζε πως ο μετασεισμός “χτύπησε” ακόμη πιο κοντά στην ακτή, σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο. Ακόμη σημείωνε πως το εστιακό βάθος ήταν και στις δύο περιπτώσεις πολύ χαμηλό.

Αυτό συνέβαλε στο να ενισχυθεί η επίδρασή τους και οι κάτοικοι των κοντινών περιοχών να ανησυχήσουν για τα καλά. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο δεύτερος σεισμός σημειώθηκε 58 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Ferndale, η οποία βρίσκεται επίσης στην Καλιφόρνια.

Τελικά… μία δόνηση

Τελικά το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο μεταδίδει πως η σεισμική δόνηση ήταν μία. Και ήταν μεγέθους 5,7 Ρίχτερ. Σε αυτές τις περιπτώσεις, πάντως, συχνά παρατηρείται το φαινόμενο να ματαβάλλεται η πληροφόρηση σχετικά με τόσο ευαίσθητες πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για τυχόν τραυματισμούς ή υλικές ζημιές. Επίσης, σύμφωνα με το AccuWeather, δεν υπάρχει προειδοποίηση για τσουνάμι. Κάτι που -όπως είναι λογικό- αποτελούσε μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες για τους κατοίκους των γύρω περιοχών…

Πηγή: rt.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις