Δευτέρα, 28 Οκτ.
24oC Αθήνα

ΤΠΠ: Με υπερσύγχρονο εξοπλισμό στη μάχη ενάντια στη ρύπανση στον Σαρωνικό

ΤΠΠ: Με υπερσύγχρονο εξοπλισμό στη μάχη ενάντια στη ρύπανση στον Σαρωνικό

Μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου “Αγία Ζώνη ΙΙ” στην Αταλάντη, η Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή εργασιών απορρύπανσης στον Σαρωνικό.

Ως μια από τις παλιότερες, πιο έμπειρες και τεχνικά καταρτισμένες εταιρείες περιβαλλοντικής τεχνολογίας στη χώρα, η Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος (ΤΠΠ) αξιοποιεί τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό και όλα τα διαθέσιμα μέσα (φράγματα, πλωτά μέσα, μηχανήματα καθαρισμού, απορροφητικά μηχανήματα και βυτία) για την πλήρη αποκατάσταση των παράκτιων περιοχών που έχουν πληγεί από την περιβαλλοντική καταστροφή.

Ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός της εταιρίας αποτελείται μεταξύ άλλων από θαλάσσια drones που επιβλέπουν την κατάσταση στη θάλασσα και από καινοτόμα τηλεκατευθυνόμενα φράγματα θαλάσσης, τα οποία ακολουθούν και περιορίζουν / οριοθετούν τη ρύπανση όπου χρειαστεί.

Tο νέας γενιάς τηλεκατευθυνόμενο φράγμα θαλάσσης Troll X1 μπορεί να ελέγξει και να μετακινήσει διάφορα εργαλεία και εξοπλισμό που αναπτύσσονται στο νερό. Ουσιαστικά το Troll Drone απλοποιεί τις λειτουργίες στο νερό, βελτιώνοντας τον έλεγχο χρήσης και τις δυνατότητες του εξοπλισμού. Παράλληλα όμως αυξάνει και την ασφάλεια.

Το Drone προορίζεται για εργασίες εκκαθάρισης πετρελαιοκηλίδων και λιμενικών αποβλήτων. Μπορεί ωστόσο να χρησιμοποιηθεί και σε διάφορες άλλες περιπτώσεις. Έχει σχεδιαστεί για να σπρώχνει, να τραβά ή να κρατά τον εξοπλισμό στη θέση του και λειτουργεί από τηλεχειριστήριο με εμβέλεια έως και 100 μέτρα. Το σύστημα είναι επίσης εξοπλισμένο με δυναμικές λειτουργίες ενοπισμού θέσης GPS.

Μετρώντας πάνω από 40 χρόνια στον κλάδο Ναυτιλίας και Βιομηχανίας, η Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος στο παρελθόν έχει αναλάβει σημαντικά έργα αποκατάστασης του περιβάλλοντος σε Ελλάδα και εξωτερικό, επενδύοντας στην έρευνα, την ανάπτυξη και την εφαρμογή νέων τεχνολογιών. Έχοντας αναπτύξει πρωτοποριακά μηχανήματα επεξεργασίας νερού, παρέχει παγκόσμιες λύσεις στον τομέα της ναυτιλίας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις