Τετάρτη, 24 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Σάλος από ανάρτηση βουλευτή της ΝΔ για την αλλαγή φύλου: «Ο Αδάμ και ο… Γιώργος»

Στέργιος Γιαννάκης

Μια ανάρτηση που έκανε στο Facebook ο βουλευτής Πρεβέζης της Νέας Δημοκρατίας Στέργιος Γιαννάκης με αφορμή το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου, έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Στέργιος Γιαννάκης σχολιάζοντας το νομοσχέδιο για τη διόρθωση φύλου στις ταυτότητες των διεμφυλικών, αναφέρθηκε ακόμα και στους Πρωτόπλαστους και σε ειρωνικό ύφος έγραψε στο Facebook:

«Με δεδομένο τον σεβασμό στην προσωπική ζωή του καθενός και της καθεμιάς, όπως και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους, καλούμαστε να υιοθετήσουμε την δυνατότητα αλλαγής φύλου από το 14ο έτος της ηλικίας, χωρίς ιατρικές και ψυχιατρικές βεβαιώσεις, παρά μόνον με μία απλή αίτηση στο Ειρηνοδικείο, θέση επιστημονικώς και ηθικώς απαράδεκτη.

Αν αυτές οι καταστάσεις ήταν φυσιολογικές, τότε ο Θεός δεν θα δημιουργούσε (όπως μαθαίναμε στο σχολείο) τον Αδάμ και την Εύα.. αλλά τον Αδάμ και τον…Γιώργο!».

Δείτε την ανάρτηση του βουλευτή της Νέας δημοκρατίας για τη διόρθωση φύλου

Με δεδομένο τον σεβασμό στην προσωπική ζωή του καθενός και της καθεμιάς, όπως και στην προάσπιση των ανθρωπίνων…

Gepostet von Στέργιος Γιαννάκης am Sonntag, 8. Oktober 2017

Η ανάρτηση κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου.

Συγκέντρωση διεμφυλικών έξω από τη Βουλή

Την ίδια ώρα, κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από τη Βουλή απευθύνει ο Σύνδεσμος Υποστήριξης Διεμφυλικών ενόψει της συζήτησης για τη διόρθωση φύλου.

Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 17:00.

Οι διεμφυλικοί διαμαρτύρονται μεν για ελλείψεις στο νομοσχέδιο, ωστόσο υποστηρίζουν πως αποτελεί ένα πρώτο βήμα.

Η ανακοίνωση του Συνδέσμου Υποστήριξης Διεμφυλικών

«Η ώρα της ψήφισης έφτασε! Το νομοσχέδιο για τη Νομική Αναγνώριση Ταυτότητας Φύλου θα ψηφιστεί μετά από μεγάλη αναμονή στην ολομέλεια της Βουλής αυτή τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου.

Οι περιορισμοί και οι ελλείψεις του νομοσχεδίου είναι πολλοί και σημαντικοί, και δεν μας επιτρέπουν να γιορτάσουμε την ψήφισή του, όπως θα έπρεπε. Τα έγγαμα άτομα, τα άτομα που δεν αυτοπροσδιορίζονται ως άντρες ή γυναίκες, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες/ριες δεν θα μπορούν να επωφεληθούν από το νόμο αυτό, ενώ όσα άτομα είναι γονείς δεν θα έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν τα στοιχεία τους στη ληξιαρχική πράξη γέννησης των παιδιών τους. Ακόμη, η διαδικασία συνεχίζει να είναι δικαστική, καθιστώντας την αλλαγή των εγγράφων χρονοβόρα και επιβαρύνοντας το άτομο με οικονομικά έξοδα. Τέλος, η αποϊατρικοποίηση της νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου δε θα είναι καθολική καθώς τα άτομα 15 και 16 ετών θα πρέπει να παίρνουν την έγκριση ειδικών ψυχικής υγείας πριν αναγνωρίσουν το φύλο τους.

Παρά τα προβλήματά του, το νομοσχέδιο αποτελεί ένα πρώτο πολύ σημαντικό βήμα προς τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των τρανς ατόμων, τα οποία αντιμετωπίζουν σωρεία δυσκολιών και προβλημάτων στην καθημερινότητα τους επειδή δεν αναγνωρίζεται η ταυτότητα τους όπως τα ίδια τα άτομα την προσδιορίζουν.

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, η Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας, Διεθνής Αμνηστία και το AllOut καλούν όλα τα άτομα να έρθουν έξω από τη Βουλή την ημέρα της ψήφισης έτσι ώστε να πιέσουμε ενεργά με την παρουσία μας για την ψήφιση του νομοσχεδίου και να διαμαρτυρηθούμε για τις ελλείψεις του.

Το κάλεσμα είναι ανοικτό για συνυπογραφές προς όλες τις LGBTQI οργανώσεις

Ραντεβού μπροστά από τη Βουλή στις 17:00».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις