Τρίτη, 23 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός: Αυτή η ομάδα δεν παίζεται ούτε με 10! Λύγισαν στη Βαρκελώνη οι «ερυθρόλευκοι»

Μπαρτσελόνα Ολυμπιακός

Είναι τέτοια ομάδα η Μπαρτσελόνα που αχρηστεύει και τα… απλά μαθηματικά. Εκανε το -1 στη σύνθεσή της εντός αγωνιστικού χώρου, να μοιάζει ακόμη και με αριθμητικό πλεονέκτημα. Η αποβολή του Πικέ δεν της στοίχισε. Πήρε τη νίκη που ήθελε κόντρα στον Ολυμπιακό με 3-1, χωρίς να παίξει εξωπραγματικά. Γκολ και αυτογκολ ο Νικολάου!

Το live Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός

Ο αγώνας στο πρώτο ημίχρονο ήταν μονότερμα, η ασφυκτική πίεση της Μπαρτσελόνα -που δεν έκανε και τα γνωστά θαύματά της- κάποια στιγμή θα οδηγούσε σε λάθος τους «ερυθρόλευκους» και αυτό έγινε με το αυτογκόλ του Νικολάου ( 18′), ο οποίος όμως ήταν αυτός που πέτυχε και το γκολ της τιμής για τον Ολυμπιακό (90′), δείχνοντας φιλότιμο ενεργό έως το τέλος του αγώνα. Ο Μέσι στο 61′ και ο Ντίνιε στο 64′ σκόραραν για τους μπλαουγκράνα. Στο 42′ αποβλήθηκε ο Πικέ σωστά, μα το γεγονός ότι έμεινε με 10 η Μπάρτσα δεν την εμπόδισε να πετύχει ακόμη δύο γκολ.

Ο αγώνας

Απολύτως αμυντικά παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός, αποδίδοντας έτσι τις πρώτες του… τιμές στην ομαδάρα που είχε απέναντί του. «Καθαρόαιμος» επιθετικός δεν υπήρχε στην ενδεκάδα και το ρόλο αυτό θα… εξυπηρετούσε -αν χρειαζόταν- ο Οφόε.

Η Μπαρτσελόνα κυριάρχησε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου και έπαιξε μονότερμα τον Ολυμπιακό, που άντεξε μέχρι τη φάση του αυτογκόλ.

Στο 18′ ο Ντεουλοφέου από δεξιά γύρισε την μπάλα και ο Νικολάου που προσπάθησε να τη διώξει με τη μία (όπως επιτυχώς είχε κάνει σε προηγούμενη φάση) την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του. Στο 24′ ο Παουλίνιο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ενώ στο 33′ και από μπαλιά του Μέσι, ο Σουάρες βρέθηκε απέναντι στον Προτό, αλλά νικήθηκε από τον Βέλγο τερματοφύλακα.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να αμύνεται, αδυνατούσε να κρατήσει την μπάλα, την έχανε σε dt και κατάφερε να έχει πρώτη τελική στο 36′ με το δυνατό σουτ του Οφόε. Σε αυτό η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Στο 42′ ο Πικέ έσπρωξε με το χέρι την μπάλα στα δίχτυα, ο βοηθός του Κόλουμ το είδε και ο διεθνής αμυντικός που είχε πάρει νωρίτερα (11′) κίτρινη κάρτα είδε και δεύτερη και αποβλήθηκε, αφήνοντας την Μπαρτσελόνα με δέκα παίκτες.

Η ισπανική ομάδα εξακολουθούσε να… βασανίζει τον Ολυμπιακό και στο δεύτερο ημίχρονο, παρόλο που νάρκωνε με το ποδόσφαιρο που έπαιζε.

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είχε ένα παραπάνω παίκτη στο γήπεδο βοήθησε τον Λεμονή να περάσει επιθετικό στο ματς, βγάζοντας τον Ζιλέ, βάζοντας τον Τζούρτζεβιτς και γυρνώντας τον Οφόε στη φυσική θέση του.

Ο Νικολάου στο 61’… έκανε φάουλ στον Μέσι στο ύψος του ημικύκλιου και ο Αργεντίνος με απ’ ευθείας εκτέλεση πέτυχε το 100ο του ευρωπαϊκό γκολ (το πρώτο το είχε πετύχει κόντρα στον Παναθηναϊκό).

Τρία λεπτά αργότερα ο Ντίνιε με συρτό διαγώνιο σουτ ανέβασε έκανε το 3-0.

Το σκορ παρέμεινε ίδιο έως το 90′, όταν σε κόρνερ του Φορτούνη, ο Νικολάου με κεφαλιά διαμόρφωσε το αποτέλεσμα σε 3-1 και λυτρώθηκε για το αυτογκόλ του. Αυτό είναι το πρώτο γκολ που δέχεται η Μπαρτσελόνα στη διοργάνωση.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Ουμτιτί, Ντίνιε, Μπουσκέτς (80′ Αντρέ Γκόμες), Ινιέστα (67′ Ράκιτιτς), Ντεουλοφέου (46′ Μασεράνο), Παουλίνιο, Μέσι, Σουάρες.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ελαμπντελαουί, Κούτρης, Μποτία, Νικολάου, Ρομαό, Ζιλέ (55′ Τζούρτζεβιτς), Ζντιέλαρ, Ανδρούτσος, Καρσελά (65′ Πάρντο), Οτζίτζα (72′ Φορτούνης).

 

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις