Πέμπτη, 18 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Πως μπορεί ένας χάκερ να κερδίσει 1000$ από τη Google;

Google Play

Το νέο πρόγραμμα ασφαλείας της Google για το Google Play προσφέρει στους χρήστες που συμμετέχουν 1000$ αν εντοπίσουν προβλήματα στις συμμετέχουσες εφαρμογές.

Για ακόμα μία φορά η Google θέλει να επενδύσει στην ασφάλεια του Google Play και σε συνεργασία με την πλατφόρμα HackerOne, έχει ξεκινήσει το Πρόγραμμα Ανταμοιβής Ασφάλειας μέσα από το οποίο δίνει 1.000$ σε όποιον καταφέρει να χακάρει 13 επιλεγμένες εφαρμογές που υπάρχουν στο ηλεκτρονικό της κατάστημα.

Ανάμεσα στις 13 εφαρμογές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό της Google, βρίσκονται δημοφιλείς εφαρμογές όπως είναι το Tinder, το Duolingo, το Dropbox, το Snapchat και το Headspace και οι συμμετέχοντες καλούνται να εντοπίσουν κενά ασφαλείας, στη συνέχεια να τα αναφέρουν στον την εταιρία που έχει δημιουργήσει την εφαρμογή και μαζί θα το διορθώσουν.

Τέλος όταν το πρόβλημα λυθεί, η ομάδα ασφαλείας Android θα σας ανταμείψει με 1.000 δολάρια, επιπλέον από το ποσό της ανταμοιβής που θα λάβει από την εταιρία που έχει δημιουργήσει την  εφαρμογή.

Για την ώρα η Google δοκιμάζει την πρωτοβουλία της αυτή με μικρή ομάδα όμως πολύ σύντομα θα είναι διαθέσιμη σε περισσότερους χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Τεχνολογία Τελευταίες ειδήσεις