Ελλάδα

Δασκάλα – βασανίστρια – Άνοιξαν στόματα στον Άλιμο – Τέθηκε σε διαθεσιμότητα

Μόνο παιδαγωγικές δεν ήταν οι μέθοδοι που χρησιμοποιούσε η δασκάλα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αλίμου. Η δασκάλα, που τελικά μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των γονέων τέθηκε σε διαθεσιμότητα χρησιμοποιούσε μεθόδους άλλων εποχών.

Όλα έγιναν γνωστά μετά το περιστατικό κατά το οποίο η δασκάλα έβαζε το ένα παιδί να χαστουκίσει το άλλο. Όμως, τελικά το πρόβλημα ήταν χρόνιο και αναρωτιέται κανείς γιατί δεν είχαν ληφθεί μέτρα κατά της παιδαγωγού μόνο κατ’ όνομα νωρίτερα.

Η δασκάλα σύμφωνα με όσα έχουν καταγγελθεί, μείωνε τα παιδιά, τα κορόιδευε και πολλές φορές τα βασάνιζε.

Οι γονείς από τις 22 Σεπτεμβρίου είχαν στείλει επιστολή διαμαρτυρίας και σε αυτήν μητέρα μαθητή της Γ’ Δημοτικού περιέγραφε περιστατικό που έγινε στις 18 Σεπτεβρίου.

Ανέφερε: Η δασκάλα της Μουσικής, η οποία ήταν εφημερία, έβαλε τιμωρία τον γιο μου μαζί με τρία άλλα παιδιά, να σταθεί στο προαύλιο στον καυτό ήλιο και στην αφόρητη ζέστη. Η απάντηση που πήρε ήταν «δεν μας ενδιαφέρει» και «πρέπει να καθίσεις εκεί μέχρι να χτυπήσει το κουδούνι». Όταν ήρθε η ώρα να μπουν στην αίθουσα φύλαξης, ο γιος μου της ζήτησε να πάει στη βρύση να πιει νερό γιατί δεν αισθανόταν καλά. Η δασκάλα του απάντησε: «Όχι, δεν θα πας, θα περιμένεις μέχρι να πας στο σπίτι σου να πιεις όσο θέλεις εκεί».

Το παιδί, έμεινε έως τις 3 το μεσημέρι χωρίς νερό, λες και ήταν αιχμάλωτος, με αποτέλεσμα να γυρίσει στο σπίτι αφυδατωμένο, υποφέροντας από ζαλάδες.

Οι γονείς είχαν ενημερώσει και το ίδιο το υπουργείο Παιδείας για την συμπεριφορά της δασκάλας. Ανέφεραν ότι μείωνε τα παιδιά με εκφράσεις όπως: «εσύ δεν θα μάθεις ποτέ τίποτα». Τα απειλούσε χτυπώντας δυνατά στην έδρα ένα κυλινδρικό ξύλινο αντικείμενο (μάλλον μουσικό δείκτη) που είχε μέσα στην τσάντα της. Έσκιζε ζωγραφιές παιδιών προκλητικά μπροστά στους συμμαθητές τους επειδή «δεν πέτυχε το φόντο, όπως το είχε το βιβλίο».

Κορυφαίο επίσης ήταν ότι η δασκάλα μουσικής στην ενημέρωση γονέων ζητούσε από τους γονείς να της δείξουν φωτογραφία των παιδιών τους από τα κινητά τους, για να καταλάβει για ποιο παιδί θα συζητούσαν…

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Κάποιοι εκμεταλλεύονται την αγωνία των ανθρώπων» λέει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα για τα Τέμπη
«Ο εφέτης ειδικός ανακριτής εγκαλείται καθημερινά και στοχοποιείται, όμως, καταβάλλει την καλύτερη δυνατή προσπάθεια» επισήμανε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου σε ομιλία της στο Φόρουμ των Δελφών
Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Ο Γιώργος Λάνθιμος στην αντεπίθεση μετά το «όχι» για γυρίσματα στην Ακρόπολη – «Βλάβη στην επαγγελματική μου υπόσταση»
«Επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας για την αναζήτηση αποζημίωσης λόγω δυσφήμισης και ζημίας στη φήμη των Εντολέων μας» επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση
Ο Γιώργος Λάνθιμος και η «μούσα» του, Έμα Στόουν
Τέμπη: Το φρέον στην εμπορική αμαξοστοιχία μπορεί να προκάλεσε έκρηξη – Τα αποτελέσματα από το Γενικό Χημείο του Κράτους
Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκονται και άλλα υλικά της εμπορικής αμαξοστοιχίας όπως τα αεροφυλάκια του συστήματος πέδησης και οι μπαταρίες στην ηλεκτράμαξα
Η τραγωδία των Τεμπών