Κόσμος

Ιταλία: Σε κώμα ο θρυλικός “αρχινονός” της Κόζα Νόστρα

Σε κωματώδη κατάσταση βρίσκεται ο ιστορικός πρώην αρχηγός της Κόζα Νόστρα, Τοτό Ριίνα. Ο "αρχινονός" της Ιταλικής μαφίας βρίσκεται στην φυλακή από το 1993 και τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο πρώην αρχηγός της Κόζα Νόστρα τις περασμένες ημέρες υποβλήθηκε σε δυο κρίσιμες επεμβάσεις, και στο τέλος της δεύτερης παρουσιάσθηκαν σοβαρές επιπλοκές και τις τελευταίες ώρες έχει περιέλθει σε κωματώδη κατάσταση.

Όπως γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η ιταλική εφημερίδα La Repubblica, o Ριίνα κλείνει σήμερα τα ογδόντα επτά του χρόνια, και ο γιός του Σάλβο, θέλησε να του ευχηθεί γράφοντας ένα μήνυμα στο Facebook, στο οποίο, μεταξύ των άλλων τονίζει: «για εμένα δεν είσαι ο Τοτό Ριίνα αλλά ο πατέρας μου. Είναι μια θλιμμένη αλλά σημαντική ημέρα, σου εύχομαι χρόνια πολλά».

Ο πρώην αρχηγός της Κόζα Νόστρα έχει καταδικασθεί από την ιταλική δικαιοσύνη σε είκοσι έξι φορές ισόβια, ως εντολοδότης δεκάδων δολοφονιών και εκτελέσεων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Από την AI Barbie μέχρι το Ghiblification: Πώς το εργαλείο εικόνων του ChatGPT σαρώνει και «λυγίζει» την OpenAI
Από φιγούρες δράσης σε κουτιά μέχρι σκηνές του Λευκού Οίκου σε στυλ anime, το ChatGPT-4o τρελαίνει το διαδίκτυο και προκαλεί αντιδράσεις για πνευματικά δικαιώματα και υπερθέρμανση server
Barbie
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο κορονοϊός βγήκε από εργαστήριο – Στο στόχαστρο ο Φάουτσι για συγκάλυψη
Ο Λευκός Οίκος παραθέτει πέντε «επιχειρήματα» υπέρ της θεωρίας πως ο ιός ξέφυγε από εργαστήριο - Στη σελίδα για τον κορονοϊό δεσπόζει η φωτογραφία του Ντόναλντ Τραμπ
Ο Λευκός Οίκος πιστεύει ότι ο κορονοϊός βγήκε από εργαστήριο 24