Παρασκευή, 19 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Ανέστειλαν την αποχή τους οι συμβολαιογράφοι της Αθήνας

Ανέστειλαν την αποχή τους οι συμβολαιογράφοι της Αθήνας

Την αναστολή της αποχής των συμβολαιογράφων της Αθήνας αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς και Δωδεκανήσου.

Οι συμβολαιογράφοι θα συμμετέχουν κανονικά στους πρώτους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που είναι προγραμματισμένοι για την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017.

Η απόφαση πάρθηκε μέσα σε μία “θυελλώδη” συνεδρίαση, κατά τη διάρκεια της οποίας 5 από τα 13 μέλη της μειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου παραιτήθηκαν, εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή τους στους χειρισμούς και στις μεθοδεύσεις της διοίκησης του Συλλόγου τους και ιδιαίτερα του προέδρου Γιώργου Ρούσκα.

Συγκεκριμένα, κατά την γενική συνέλευση:

●158 συμβολαιογράφοι ψήφισαν υπέρ της αναστολής της αποχής και επιπλέον: α) στον έλεγχο για την τήρηση των δεσμεύσεων των 3 υπουργών, β) στην άμεση σύσταση και λειτουργία της επιτροπής για τη βελτίωση των συνθηκών διενέργειας των πλειστηριασμών και γ) στη σύγκληση νέας γενικής συνέλευσης το αργότερο έως τις αρχές του ερχόμενου Φεβρουαρίου.

● 7 συμβολαιογράφοι ψήφισαν τη λήξη της αποχής, χαρακτήρισαν όμως άτυπη τη σημερινή σύγκληση της γενικής συνέλευσης και ζήτησαν η απόφαση να επικυρωθεί στην επόμενη γενική συνέλευση.

●36 ψήφισαν υπέρ της συνέχισης της αποχής για την πρώτη κατοικία έως του ποσού των 300.000 ευρώ και άδειες για τη συμμετοχή στους υπόλοιπους πλειστηριασμούς.

●37 ψήφισαν να συνεχιστεί η αποχή, όπως είχε αποφασιστεί για μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.

Συμβολαιογράφοι που συμμετείχαν στην γενική συνέλευση υποστήριζαν ότι με την σημερινή απόφαση, δίνεται διμηνο περιθώριο στην Κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που πρόσφατα έδωσαν οι συναρμόδιοι υπουργοί της, τόσο για αυτόφωρες συλλήψεις όσων επιτίθενται σε βάρος συμβολαιογράφων κατά τη διάρκεια πλειστηριασμών και για τα αστυνομικά μέτρα ως προς την ασφάλεια τους, όσο και για αλλαγή στο πλαίσιο διεξαγωγής.

Η επόμενη γενική συνέλευση θα γίνει γύρω στις αρχές Φεβρουαρίου κι αν μέχρι τότε τα κυβερνητικά λόγια δεν έχουν γίνει πράξη,  θα επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Μετά την απόφαση του Συλλόγου Αθήνας, Πειραιά, Αιγαίου, Δωδεκανησων, οι συμβολαιογράφοι εκτιμούν ότι θα σταματήσουν την αποχή και οι συνάδελφοι τους στους υπόλοιπους συλλόγους της χώρας.

Ένταση έξω από τα γραφεία

Εν τω μεταξύ έξω από τα γραφεία πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μέλη των κινημάτων και των πλειστηριασμών στην Αθήνα.

Ωστόσο ένταση δημιουργήθηκε όταν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης που βρισκόταν εκεί προσπάθησε να μπει μέσα στο κτίριο, με τις αστυνομικές δυνάμεις να τον εμποδίζουν.

Τα μέλη της ΛΑΕ που βρίσκονταν στο σημείο έτρεξαν προς υποστήριξη του κ. Λαφαζάνη, ανεβάζοντας έτσι τους «τόνους».

Οι διαμαρτυρόμενοι φώναξαν συνθήματα κατά του προέδρου των συμβολαιογράφων κ. Ρούσκα καθώς και κατά της κυβέρνησης. Διμοιρία των ΥΜΕΤ είχε παραταχθεί μπροστά από την είσοδο του κτιρίου.

Το «παρών» στην συγκέντρωση έδωσε και η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις